Šport > Nogomet
16 ogledov

Po infarktu Garcia že okreva

Nogometaša je rešilo hitro posredovanje zdravniške službe. (Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Miguel Garcia je sredi tekme Salamance z Betisom doživel infarkt. Zrušil se je sredi zelenice. Zdravniki so mu priskočili na pomoč, njegovi soigralci so medtem jokali. Dva dni po dogodku ostaja na opazovanju.

Nogometaš španskega drugoligaša Salamance Miguel Garcia se je na nedeljski tekmi proti Realu Betisu zgrudil, potem ko mu je zastalo srce. Po zaslugi hitre pomoči, nogometaša so oživljali z defibrilatorjem, je Garcia preživel. V bolnišnici te dni okreva, a zaradi zdravstvenih težav najverjetneje ne bo smel več igrati nogometa.

Po navedbah zdravnikov so njegovi vitalni znaki "povsem normalni", a bo Garcia na opazovanju ostal še kakšen teden. V minulih letih sta zaradi težav s srcem umrla nogometaša Seville Antonio Puerta in Espanyola Daniel Jarque, pred dvema letoma pa je imel podobno negativno izkušnjo na igrišču tudi nogometaš madridskega Reala Ruben de la Red, ki se ni več vrnil na igrišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.