Šport > Nogomet
18 ogledov

Po letu odsotnosti West Ham nazaj med elito

Ince O'Neil Taylor Blackpool West Ham United Championship Premier League Anglija
1/3
Reuters
West Ham United se je po zmagi nad Blackpoolom na finalni tekmi kvalifikacij za uvrstitev v Premier League vrnil med angleško elito (2:1). Napredovanje iz druge lige je klubu iz vzhodnega Londona zagotovil Portugalec Ricardo Vaz Tê.

Po letu odstotnosti iz Premier League se med angleško elito spet vrača eden najbolj tradicionalnih klubov države West Ham United. Kladivom je zmago nad Blackpoolom na finalni kvalifikacijski tekmi na Wembleyju prinesel portugalski napadalec Ricardo Vaz Tê, ki je v 87. minuti zabil iz neposredne bližine. Napredovanje iz druge v prvo ligo naj bi klubu po izračunih prineslo okrog 100 milijonov evrov.

Za vodstvo ekipe trenerja Sama Allardyca, nekdanjega stratega Boltona in Newcastle Uniteda, je že v prvem polčasu zadel Carlton Cole. Blackpool je pod vodstvom karizmatičnega stratega Iana Hollowaya zapravil celo vrsto zrelih priložnosti in na srce parajoč način ostal brez uvrstitve med elito, ki jo je tako kot West Ham zapustil v lanski sezoni.

Oranžni bi lahko že po 15 minutah vodili za tri gole, okvir vrat West Hama pa so stresli že v prvih 180 sekundah igre. West Ham je z izvrstno izkoriščeno priložnostjo Cola na odmor odšel z veliko prednostjo, ki jo je že kmalu po začetku nadaljevanja izničil Thomas Ince. Sin legendarnega angleškega napadalca Paula Inca je dobil dolgo podajo z Blackpoolove polovice in matiral Roberta Greena.

Blackpool je bil v zadnjih 45 minutah bližje zmagi in napadal brezbarvne Londončane, ki so fante iz obmorskega mesta kaznovali v izdihljajih tekme. Na odbito žogo Blackpoolovega vratarja Matta Gilksa, ki ga je z ostrim startom pod pritisk spravil Cole, je najhitreje skočil Vaz Tê in jo tri minute pred koncem zabil pod prečko za veliko veselje in bogato napredovanje.

Kvalifikacije za Premier League, finale:

Blackpool : West Ham United 1:2 (0:1)
Ince (48); Cole (35), Vaz Te (87)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.