Šport > Nogomet
52 ogledov

Po Mariboru zdaj joka še Olimpija

Milenko Ačimović, Dare Vršič Anže Petkovšek
Na začetku sezone so se nad sojenjem v prvi ligi pritoževali Mariborčani. Zlatko Zahovič je celo dejal, da so delivci pravice izrazito naklonjeni Olimpiji. Po 12. kolu pa so svoje ogorčenje nad sojenjem izrazili tudi v ljubljanskem taboru in v javnost poslali izjavo športnega direktorja Milenka Ačimovića.

Izjavo za javnost športnega direktorja NK Olimpije Milenka Ačimovića objavljamo v celoti:

Prvi nismo zaradi kardinalnih sodniških napak

Že pred začetkom prvenstva se je umetno ustvaril pritisk na sodnike in umetna fama okoli Olimpije in sodnikov. Posledično smo čudnih odločitev deležni na vsakem gostovanju, zato je fantom, ki niso nič krivi, zelo težko igrati. Sodniki so kot kaže temu pritisku podlegli in dokazali, kako labilni so. In potem se nam dogaja, da na vsaki tekmi v gosteh že po petih minutah doživljamo vzklike "lopovi", naši igralci pa si tega ne zaslužijo, saj tako oni, kot tudi klub, nimajo nikakršne povezave z umetno ustvarjeno iluzijo o domnevni Olimpijini in sodniški zaroti, ki je bila povsem neutemeljeno plasirana v javnost pred začetkom sezone 2011/12.

Treba je povedati: Olimpija v tem trenutku ni prva na lestvici le zaradi kardinalnih napak sodnikov v Novi Gorici.

Žal se moram po osmih mesecih dela v klubu pridružiti mnogim, ki so pred menoj že kritizirali delo slovenskih sodnikov in se strinjati s tistimi, ki trdijo, da ljudje v črnem kreirajo usodo naših klubov. Ne zavedajo se, kako težko je zagotavljati finančna sredstva za delovanje nogometnega kluba v slovenskem okolju in kot kaže jim je za to tudi popolnoma vseeno.

Vsaka sodniška odločitev, ki gre v prid Olimpije, se analizira do potankosti, ko pa je oškodovana Olimpija, se spornih odločitev sploh ne prikazuje. To je razvidno iz poročil s srečanja v Novi Gorici. Na uradni spletni strani Združenja nogometnih prvoligašev (prvaliga.si) v video povzetku tekme niso pokazali niti ene od treh spornih situacij (za razliko od poročila RTV Slovenija, kjer so pokazali vse tri), prav tako pa v poročilu Slovenske tiskovne agencije (STA) ni niti črke o dveh razveljavljenih golih Olimpije in nedosojeni enajstmetrovki ob prekršku nad Draganom Čadikovskim.

Ker verjamem, da se to dogaja tudi drugim klubom, je potrebno poiskati primerno rešitev. Slovenski sodniki svojih odločitev ne obrazložijo, po mojem mnenju bi to morali početi pred kamerami po vsaki tekmi, ne pa da s svojo nesposobnostjo uničujejo določene klube. Zanima me, kakšno oceno za svoje delo na tekmi Hit Gorica : Olimpija si je prislužil stranski sodnik Rafael Ajdovec, ki je s 40 metrov signaliziral prekršek Čadikovskega in označil prepovedan položaj ob povsem regularnem zadetku Olimpije. Čudim se, da z zastavico ni mahal le ob prekršku nad Čadikovskim v kazenskem prostoru Gorice.

Poudarjam, da to ni branjenje Olimpije, pač pa celotnega slovenskega nogometa, ki postaja suženj sodniških odločitev. Zato je čas, da sodniki za svoja dejanja odgovarjajo, kajti v NK Olimpija Ljubljana ne bomo dopustili razprodaje našega ugleda zaradi očitnih sodniških napak in nezmožnosti sodnikov, da ignorirajo neutemeljene pravljice o ljubljanskih zarotah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.