Šport > Nogomet
14 ogledov

Po Mourinhu zlata klop trenerju Sarme

Francesco Guidolin na novinarski konferenci Udineseja pred tekmo z Atléticom Mad EPA
Udinesejevega trenerja Francesca Guidolina so trenerski kolegi izglasovali za nagrado Panchina d'oro (zlata klop), ki jo v italijanski ligi podelijo najboljšemu trenerju sezone. Strateg kluba, v katerem že leta uspešno igra Samir Handanović, je nasledil slovitega Joséja Mourinha.

"Res sem ganjen in, ne bom zanikal, zelo zadovoljen," je potem, ko je v Milanu prejel nagrado iz rok predsednika italijanske nogometne zveze Giancarla Abeteja dejal Francesco Guidolin. Trener Udineseja je bil s tako imenovano zlato klopjo nagrajen za izjemno delo, ki ga že leta opravlja na stadionu Friuli. Videmčani se s slovenskim reprezentančnim kapetanom Samirjem Handanovićem redno uvrščajo v evropska tekmovanja, kjer so nazadnje napredovali tudi v Evropski ligi in se z zmago nad Paokom uvrstili v osmino finala. Tudi letos se bodo potegovali za mesta, ki ob koncu sezone zagotavljajo igranje v Ligi prvakov.

"To, da te izglasujejo kolegi, je velika nagrada," je zahvalo nadaljeval Guidolin, ki je nasledil Joséja Mourinha, dobitnika nagrade za leto 2010. "Rad bi se jim zahvalil iz srca, tako kot bi se rad zahvalil tudi mojim sodelavcem, mojemu 'staffu', ljudem, ki delajo z menoj že leta, in vsakemu izmed svojih izjemnih igralcev, brez katerih ne bi mogel dobiti takšnega priznanja. Nagrado posvečam svojim staršem: najpomembnejšim ljudem v mojem življenju. V Vidmu se počutim kot kralj in ne manjka mi prav nič. Tretje mesto? Ne vem, težko bo, toda mislim, da je največji motiv presenetiti vse, saj nihče ni mogel napovedati še ene takšne sezone Udineseja."

Udinese je po zmagi nad Bologno med tednom ostal na četrtem mestu Serie A, kjer ima za zdaj enako število točk kot tretji Lazio (45). Guidolin je v karieri zamenjal že celo serijo klubov, največkrat pa je vodil (in bil odpuščen) pri Zamparinijevem Palermu. Od večjih klubov je vodil še Empoli, Vicenzo, Bologno, AS Monaco in Parmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.