Šport > Nogomet
38 ogledov

Po napadu s solzivcem štirje v bolnišnici

(Boca Juniors - River Plate)
1/6
EPA
Derbi osmine finala pokala Libertadores med buenosaireškima rivaloma Boco Juniors in River Platom so odpovedali pred začetkom drugega polčasa.

Neverjetni dogodki so se odvili na povratni tekmi osmine finala pokala Libertadores, kjer sta se na enem najbolj težko pričakovanih derbijev zadnjih let pomerila argentinska velikana Boca Juniors in River Plate.

Na stadionu Bombonera pa so navijači lahko videli zgolj en polčas, kajti po več kot enourni prekinitvi zaradi napada s solzivcem, ki so ga utrpeli gostujoči nogometaši Riverja ob prihodu iz slačilnic, so odgovorni tekmo odpovedali.

Leonardo Ponzio, Leonel Vangioni, Ramiro Funes Mori in Sebastián Driussi so bili med tistimi, ki so se na zelenico vrnili s solznimi očmi, Ponzio pa si je neprenehoma umival obraz in oči z vodo. Gostje so se zbrali na sredini igrišča s trenerjem Marcelom Gallardom in njegovimi pomočniki, medtem ko so se sodniki in predstavniki obeh moštev dolgo časa pogovarjali, kaj storiti.

Napadeni nogometaši River Plata so se vrnili na klop in si tam slekli majice ter še naprej umivali obraze, toda po več kot enournem čakanju so tekmo odpovedali. Pred drugim polčasom je bil rezultat 0:0, River pa je tako držal prednost s prve tekme, ki se je na njihovem domačem stadionu prejšnji teden končala z 1:0.

Južnoameriška nogometna federacija (CONMEBOL) naj bi končno odločitev o usodi četrtkovega derbija sprejela v petek. Možnosti sta dve - ali se tekma nadaljuje z drugim polčasom ali pa bodo obračun registrirali z zmago gostov.

Po poročanju tujih medijev so štiri nogometaše odpeljali v bolnišnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.