Šport > Nogomet
18 ogledov

Po poti Jeffrena in Romeua še Milito

Gabriel Gabi Milito gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Žurnal24 main
Evropski nogometni prvak Barcelona se je po Bojanu Krkiću, ki je prestopil k Romi, odrekel še trem nogometašem. Londonski Chelsea je okrepil vezist Oriol Romeu, lizbonski Sporting napadalec Jeffren Suarez, branilec Gabriel Milito pa se vrača k Independenteju.

Triindvajsetletni Jeffren, rojen v Venezueli, a ima špansko državljanstvo, je s Sportingom podpisal petletno pogodbo, Portugalci pa so za prestop odšteli 3,75 milijona evrov. Barcelona lahko dobi še 20 odstotkov več, če Jeffren prestopi v drug klub.

Šele 19-letni Romeu, ki trenutno zastopa špansko izbrano vrsto na svetovnem prvenstvu do 20 let v Kolumbiji, pa je s Chelseajem podpisal štiriletno pogodbo. Barcelona je zanj iztržila pet milijonov evrov. Katalonci lahko Romeua spet odkupijo, če to storijo po enem letu, bodo morali odšteti 10 milijonov, če pa po dveh, pa bodo plačali 15 milijonov evrov.

Potem ko je katalonski nogometni velikan Barcelona skrajšal kadrovsko zasedbo za Romeuja in Suareza, je zeleno luč za odhod dobil še Gabriel Milito. Argentinski nogometaš se bo vrnil v domovino k Independenteju. Čeprav je imel 30-letni argentinski branilec z Barcelono še veljavno pogodbo do junija 2012, sta se strani dogovorili za predčasen konec sodelovanja. Milito bo odšel domov v Independiente, kjer je tudi začel kariero. V Evropi je bil Milito od leta 2003, sprva pri Zaragozi, na Camp Nou pa je prišel leta 2007, vendar je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami, tako da je za blaugrano odigral le 75 tekem.

Komentarjev 1