Šport > Nogomet
28 ogledov

Po prvem šoku še drugi? Rooney OUT, Ronaldo IN!

Rooney Ronaldo Manchester United Real Madrid Daily Mail naslovnica Ferguson Reševalni pas/Twitter
Po neverjetnem dnevu za Manchester United, ki je v sredo objavil, da ga po 27 letih na Old Traffordu zapušča trener, sir Alex Ferguson, je po poročanju tabloida Daily Mail še isti večer prišlo do novega premika. Odhod je skupaj s škotskim trenerjem zahteval tudi Wayne Rooney, vragi pa naj bi bili blizu dogovora s Cristianom Ronaldom.

"Samo nekaj ur po tem, ko je sir Alex Ferguson potrdil, da se bo ob koncu sezone upokojil kot trener Uniteda in naredil mesto Evertonovemu trenerju Davidu Moyesu, razkrivamo, da je (Wayne) Rooney Fergusonu že pred dvema tednoma povedal, da si želi novega začetka," poročajo novinarji Daily Maila.

"Ob istem času je prišlo na dan, da je izvršni direktor kluba v odhajanju David Gill odpotoval v Madrid in se srečal z Jorgejem Mendesom, portugalskim superagentom, ki zastopa (Cristiana) Ronalda. Viri so v sredo zvečer vztrajali, da je United prepričan, da si bo uspel zagotoviti povratek igralca, ki so ga Realu Madridu leta 2009 prodali za rekordnih 80 milijonov funtov."

Wayne Rooney, ki ga je sir Alex Ferguson v Manchestru Unitedu komajda uspel zadržati že leta 2011, bi ob najverjetnejšem prihodu Davida Moyesa spet združil moči s svojim prvim klubskim trenerjem, ki ga je na najvišjem nivoju vodil pri Evertonu.

Zahteval prestop, Fergie rekel: "Ne!"

Predsednik kluba iz Liverpoola Bill Kenwright je sicer za angleške medije zatrdil, da do dogovora še ni prišlo, da pa so v Londonu pogovori že stekli. Moyes naj bi kot prioriteto po prevzemu nove službe izpostavil ravno blokiranje odhoda Rooneyja, ki je Fergusonu po poročanju angleških medijev pred dvema tednoma podal neuradno zahtevo po prestopu.

"Frustriran nad življenjem izven prvega moštva na Old Traffordu je Rooney na srečanju v Fergusonovi pisarni predlagal, da bi mu poleti pustili oditi. Ferguson naj bi mu jasno povedal, da ga ne bodo prodali," dodajajo pri Daily Mailu. 

(Real Madrid - Málaga) | Avtor: Reuters Reuters
Zaenkrat še ni jasno, če bo prihod Moyesa kakorkoli spremenil pogled angleškega reprezentanta, ki je tudi z Moyesom v preteklosti že imel nekaj težav. Kot prvi favoriti za njegov podpis so se profilirali ChelseaBayern in Paris Saint-Germain, ki bo verjetno ostal brez trenerja Carla Ancelottija. Slednji bo kot menjava za Joséja Mourinha odšel v Real Madrid, dodajajo Otočani.

Rooney bi bil Mourinhov Drogba

Na odločitev Rooneyja bi lahko vplival tudi morebiten prihod Ronalda, nadaljujejo pri Daily Mailu, saj sta skupaj v dresu Uniteda dosegala velike uspehe. "Hvala za vse, šef," je v reakciji na šokantno sredino novico prek Twitterja sporočil Ronaldo.

Toda Rooneyja naj bi si pri Chelseaju močno želel Mourinho, ki ga je prepoznal kot enega ključnih nogometašev ob njegovem povratku na Stamford Bridge, kjer bi želel Rooneyja postaviti v vlogo, ki jo je zanj nekoč opravljal Didier Drogba in ki bi po Portugalčevem mnenju oživela kariero angleškega reprezentanta.

Po tem, ko se bo Fergusonova neverjetna 27-letna vladavina z zadnjo tekmo proti West Bromwich Albionu končala že čez deset dni, naj bi Moyesa kot novega trenerja rdečih vragov predstavili že v četrtek popoldne. Vrednost pogodbe se bo sukala okrog petih milijonov funtov letno.

Igralci izvedeli ob zajtrku

"Enainsedemdesetletni Ferguson ni bil le zelo vpleten v pogovore o svojem nasledniku, ampak je bil ključni mož, ki je Moyesa izbral. Ferguson je bil vedno oboževalec trenerja, ki ga je nekoč želel kot svojega pomočnika, ko je bil njegov someščan iz Glasgowa trener pri Prestonu v devetdesetih letih," pišejo pri Daily Mailu.

Ferguson je lastnikom, ameriški družini Glazer, svojo odločitev sporočil marca, takoj za tem pa je začel lobirati za prihod dolgoletnega trenerja Evertona. Glede na to, da se Moyesu pogodba z obubožanim klubom iz Liverpoola ob koncu sezone izteče, ga lahko mirno zapusti brez odškodnine.

Nogometaši, ki so jih sicer opozorili, da jih čaka velika novica, so morali zapustiti zajtrk v Unitedovem trenažnem centru in se ob devetih zjutraj zbrati v slačilnici, kjer jim je Ferguson potrdil veliko novico. Podobno je Ferguson na dveh različnih sestankih, ki sta sledila, zbral tudi vse trenerje in administrativni del kluba, igralcem pa so naročili, naj novice ne objavljajo na Twitterju. 

Paul Scholes, poslovilna tekma, Ryan Giggs | Avtor: Reuters Reuters

Slačilnici se ne bo niti približal

Proti WBA bo Ferguson dvignil še svoj zadnji pokal, pokal za zmago v angleški Premier League, nato pa bo prevzel vlogo častnega predsednika kluba in ambasadorja, ki ne bo imel izvršnih funkcij. Njegov vpliv bo zelo omejen, odbor, v katerem bo sedel legendarni Škot, se srečuje le dvakrat na mesec, sir Alex pa je nogometašem sicer zatrdil, da se slačilnici ne bo približeval.

Mourinho zaradi svojega kontroverznega lika in dela nikoli ni bil resen kandidat za prihod na Old Trafford, dodajajo "insiderji" v Manchestru, ki so se bali tudi prevelikega vpliva Portugalca, glede na to, da jih s Fergusonom zapušča tudi dolgoletni izvršni direktor David Gill. Slednji je svoj odhod najavil že februarja, očitno pa je že takrat slutil, da bi se lahko še isto sezono poslovil tudi Ferguson.

Zaenkrat še ni jasno, kaj se bo zgodilo s trenersko ekipo sira Alexa, saj Moyes pri Evertonu že dalj časa sodeluje s Stevom Roundom in Chrisom Woodsom, pojavljajo pa se že prva namigovanja, da bi se mu lahko na Old Traffordu pridružil njegov trenutni kapetan in otrok Uniteda Phil Neville, ki bo letos po vsej verjetnosti zaključil z igralsko kariero, medtem ko mesto na klopi slej kot prej čaka tudi legendi kluba Paula Scholesa in Ryana Giggsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.