Šport > Nogomet
22 ogledov

Po remiju igralci zatrjujejo: "Viden napredek"

Andraž Kirm slovenska nogometna reprezentanca Slovenija Škotska Anže Petkovšek
Slovenski reprezentanti so po sredinem remiju s Škotsko na Bonifiki v en glas zatrjevali, da bi z malce več sreče lahko tudi zmagali. Pri nekaterih se je poznalo tudi neigranje v klubih. "Upajmo, da jih bo vnaprej igralo čim več," si je zaželel kapetan Samir Handanovič.

"Mislim, da smo naredili en korak naprej. Z malo sreče bi danes lahko tudi zmagali," je po tekmi s Škotsko povedal Zlatko Dedič. Koprski domačin je tekmo ob poškodovanemu Timu Matavžu in obolelemu Zlatanu Ljubijankiču začel od prve minute, vroče strelske forme iz Dresdna pa tokrat ni prenesel v reprezentanco, čeprav sta se mu ponudili dve lepi priložnosti za gol. "Nismo še tisti pravi, to je očitno, ampak smo na pravi poti. Danes smo neke stvari, ki jih je selektor zahteval od nas, že dobro pokazali na igrišču," je pristavil Dedič.

• POROČILO: Prva "točka" Slaveta: remi proti Škotom
Adam o Sloveniji: "Ne uvrstiš se kar tako na dve SP"

Kapetan Samir Handanovič je bil bolj zaposlen od obeh vratarjev, z bravuroznim posredovanjem v prvem polčasu pa je preprečil vodstvo Škotske, ko je s pomočjo prečke ustavil volej Jamesa Morrisona. "Mislim, da smo si pripravili nekaj dobrih situacij, a v zadnjih 25 metrih nismo bili najbolj zbrani, nismo sprejemali pravih odločitev, verjetno pa smo bili tudi malce prepočasni … Vseeno mislim, da smo bili mi tisti, ki smo nadzirali igro," je po tekmi dejal Handanovič. Vratar Udineseja je še dodal, da je za padec ritma v drugem polčasu krivo predvsem neigranje klubskih tekem, ki pesti veliko preveč soigralcev.

"Ritem igre je malce padel, saj veliko igralcev v nogah nima veliko tekem. Nekaj je igrati, nekaj pa samo trenirati. To je normalno, imaš pa v tem primeru morda večjo željo. Tisti, ki igra, ima večjo samozavest, tisti, ki ne, pa večjo željo. To je normalno, toda upajmo, da jih bo vnaprej igralo čim več," si je izboljšanja klubskih statusov reprezentančnih kolegov še zaželel Ljubljančan.

Prvič po tekmi premora se je v postavo reprezentance, in to od prve minute, vrnil tudi Aleksandar Radosavljević, ki je priznal, da lahko Slovenija igra še veliko bolje. "To ni bila naša idealna igra, lahko igramo precej boljše, za kar imamo še precej časa," je povedal Radosavljević. "Malce se je glede na prejšnje kvalifikacije spremenil tudi sistem. Uigranost je zelo pomembna, a imamo še precej časa."

Eden redkih, ki je s prestopom uredil svoj klubski status in spet začel nabirati minute, je branilec Marko Šuler. Novi nogometaš izraelskega Hapoela Tel-Aviva je poudaril, da je napredek glede na prvo tekmo z Združenimi državami Amerike že viden. "Mislim, da je bila celotna tekma kar na nivoju, s precej manj napakami," je razlagal Šuler. "Gotovo pa bi se dalo kaj dvigniti še na višji nivo. Škote smo v drugem polčasu stisnili dobesedno pred gol, skušali zabiti gol za zmago, tako da se mi zdi, da je bilo precej dobrih stvari tako v fazi obrambe in napada. Vse stvari rabijo svoj čas, vsak trener ima svojo ideologijo in tudi igralci potrebujejo čas, da to sprejmejo. Mislim, da je bil pristop pravi, viden je napredek, in iz tekmo v tekmo mislim, da bomo postali tisti pravi."

Največ razlogov za veselje je imel po tekmi mladi Haris Vučkić. Po dolgem čakanju se mu je le posrečilo debitirati za člansko izbrano vrsto, kjer mu je priložnost tako kot pred leti v klubu spet ponudil Slaviša Stojanović. "Končno sem debitiral, to sem čakal," je po tekmi žarel Vučkić. "Rad bi se zahvalil selektorju, da mi je dal priložnost. Vse je bilo v redu, dobil sem teh 30 minut, v katerih sem lahko pokazal kaj znam. Zadovoljen sem in upam, da bom dobil še več priložnosti, v katerih bom lahko prikazal še boljšo igro."

Komentarjev 1
  • 1111 07:57 01.marec 2012.

    ...napredek je viden, hitrejša igra, več kombinacij...le tako naprej!!!