Šport > Nogomet
9 ogledov

Po Robinsonu v pokoj še Brown!

Capello je, morda prepozno, storil tisto, kar se je v Angliji odlašalo mnogo pre Žurnal24 main
Fabio Capello je v soboto začel z revolucijo v angleški reprezentanci, ko je objavil prenovljen seznam za tekmo z Madžarsko. Toda nato šok - po vratarju Robinsonu je Capellu zdaj v pokoj pobegnil še Wes Brown!
Capello dobiva odpovedi!
Po tem, ko vratar Blackburna Paul Robinson ni želel sprejeti stranske vloge tretjega vratarja reprezentance, je Fabia Capella dan kasneje pričakala nova odpoved. Desni bočni branilec Wesley Brown je obiskal hotel reprezentance v Watfordu in Capella obvestil, da naj nanj ne račina več. Za Anglijo je odigral 22 tekem, nazadnje letos proti Egiptu. V ekipo za SP mu ni uspelo priti.

Novo razočaranje na svetovnem prvenstvu je angleški selektor Fabio Capello hitro pozabil. Zdaj je začel graditi novo Anglijo. Na njegovem seznamu za sredino prijateljsko tekmo proti Madžarski na Wembelyju so se znašli golobradi mladeniči Jack Wilshere, Kieran Gibbs in tudi stari znanec Theo Walcott, tu pa je tudi napadalec Fulhama Bobby Zamora. Vratarja Robert Green in David James nista vpoklicana.

Še posebej velika čast bi doletela ravno Arsenalovca Wilsherja, ki je že zdaj najmlajši igralec topničarjev v ligaškem in evropskem nogometu v zgodovini kluba. Lani je navdušil na posoji pri Bolton Wanderers, premierni vpoklic v reprezentanco pa si je bržkone prislužil z dobrimi predstavami na pokalu Emirates. Če bi zaigral bi postal najmlajši debitant v članski reprezentanci po Micahu Richardsu novembra 2006 in deseti najmlajši v zgodovini "treh levov".

Fulhamov napadalec Zamora je bil za izvrstno prvenstveno formo končno nagrajen tudi s svojim prvim vpoklicom v reprezentanco. V obrambo prihajata Phil Jagielka in Gary Cahill, v vezno vrsto pa Adam Johnson, ki je bil na Capellovem širšem spisku za SP ter Walcott. Gibbs se je že pred SP omenjal kot možni potnik v Južnoafriško republiko, a ga je ustavila poškodba. V Angliji ga omenjajo kot dolgoročna zamenjava za Ashleyja Colea na levi strani obrambe.

"Stara garda" je sicer ostala nedotaknjena, saj so na Capellovem seznamu tako Frank Lampard in John Terry kot tudi kapetan Steven Gerrard, je pa res, da je povratek iz Afrike "preživelo" zgolj deset igralcev. Ledley King, Matthew Upson, Aaron Lennon, Joe Cole, Jermain Defoe in Peter Crouch bodo tekmo z Wembleyja gledali doma.

Capellov seznam:

Vratarji: Foster (Birmingham), Hart (Manchester City), Robinson* (Blackburn)

Branilci: Brown* (Manchester United), Cahill (Bolton), A Cole (Chelsea), Dawson (Tottenham), Gibbs (Arsenal), Jagielka (Everton), G Johnson (Liverpool), Terry (Chelsea)

Vezisti: Barry (Manchester City), Gerrard (Liverpool), A. Johnson (Manchester City), Lampard (Chelsea), Milner (Aston Villa), Young (Aston Villa), Walcott (Arsenal), Wilshere (Arsenal)

Napadalci: Bent (Sunderland), C. Cole (West Ham), Rooney (Manchester United), Zamora (Fulham)
* - naknadno odšla v reprezentančni pokoj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.