Šport > Nogomet
36 ogledov

Po SP bo spet amater

Žurnal24 main
Prvi mož Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivan Simič s koncem julija svojega dela na zvezi ne bo več opravljal polprofesionalno.

Predsednik Ivan Simič se je konec decembra na NZS zaposlil za polovični delovni čas, njegova plača pa znaša tri tisoč evrov bruto. Za to je bil deležen številnih kritik medijev in nasprotnikov v športni politiki.

Dobra reorganizacija
"Na NZS vsi zaposleni delamo dobro in smo super ekipa. Verjamem, da nekaterim to ne ustreza, toda tako pač je. Glede na zdajšnji tempo priprav na svetovno prvenstvo (SP) in reorganizacijo dela na NZS ocenjujem, da po SP ne bo več potrebe po moji nadaljnji zaposlitvi. Zato mi bo 31. julija tudi prenehalo delovno razmerje na NZS," je za Žurnal24 povedal Simič, ki bo v sredo na Brdu pri Kranju preverjal svojo podporo v NZS. Skupščina bo namreč obravnavala njegov odstop z mesta predsednika, ki ga je zaradi spora z reprezentanti glede premij ponudil v začetku marca. "Moje podjetje bo še naprej ostalo sponzor NZS, in to ne glede na to, kakšen bo rezultat glasovanja na skupščini NZS, ki bo odločala o mojem ponujenem odstopu," pravi Simič.

Odgovarja kritikom
Številnim kritikom njegova polprofesionalnost na NZS ni odgovarjala. Simič na očitke odgovarja mirno. "To govorijo tisti, ki ne vedo, koliko dela je na NZS med pripravami na svetovno prvenstvo in med delno reorganizacijo dela na NZS, ki jo izvajava z generalnim sekretarjem Alešem Zavrlom. Denar za svojo plačo na NZS sem si zagotovil iz svojega podjetja, ki je sponzor NZS, in s sredstvi še dveh drugih sponzorjev," razlaga prvi mož NZS, ki se je odzval tudi na kritike predsednikov medobčinskih nogometnih zvez (MNZ) Ptuj in Murska Sobota v naši sobotni številki. "Obrnil bi se na moja neupravičena kritika Stanka Glažarja, ki je bil štiri leta podpredsednik NZS, in Danila Kacijana, naj tudi onadva končno pripeljeta kakšnega sponzorja in naj se bolj posvetita delu v lastnih MNZ, saj jima ne manjka težav, kot pa da izgubljata čas za neupravičene kritike," še pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.