Šport > Nogomet
40 ogledov

Po tekmi naj pijejo, kolikor hočejo

Dick Advocaat se je v Rusiji dokazal kot trener Zenita. (Foto: EPA) EPA
Selektor Rusije Dick Advocaat je članom reprezentance pred zadnjima in odločilnima tekmama v kvalifikacijah za Euro 2012 izrecno prepovedal uživanje alkohola, nato pa lahko pijejo, kolikor hočejo. "Seveda, če se bomo uvrstili na prvenstvo," je dodal Nizozemec.

Ruski nogometni selektor, Nizozemec Dick Advocaat, je članom ruske reprezentance pred odločilnim delom kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Ukrajini in na Poljskem, prepovedal uživanje alkoholnih pijač, prav tako pa jim ne dovoli niti kajenja.

"Naslednji torek, po tekmi z Andoro, lahko pijejo, kolikor hočejo. Nič ne bom imel proti. Seveda, če se bomo uvrstili na prvenstvo," je pred odločilno tekmo dejal nizozemski nogometni strateg.

Rusija je s 17 točkami dve koli pred koncem kvalifikacij na vrhu skupine B. Rusi najprej gostujejo pri Slovakih, nato pa v zadnjem kolu gostijo še nogometne "eksote" iz žepne državice v Pirenejih. Z zmagama bi si Rusija že zagotovila prvo mesto, ki neposredno vodi na Euro 2012.

Advocaat ima očitno za svoje ravnanje vso podporo ključnih mož nogometne zveze. Pred dvema letoma so ruski mediji obtožili reprezentante, da so pred povratno tekmo dodatnih kvalifikacij s Slovenijo pili in kadili, kar naj bi bil glavni vzrok, da so srečanje v Mariboru izgubili (1:0), s čimer si je nastop v Južnoafriški republiki zagotovila Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.