Šport > Nogomet
23330 ogledov

Po trku se je zrušila na tla, odpeljali so jo z rešilcem

Poškodba Tinkare Testen Youtube
Smola za komaj 18-letno slovensko mladinsko reprezentantko.

Na tekmi slovenske dekliške mladinske reprezentance na kvalifikacijskem turnirju v Radencih proti Danski, ki so jo z 1:0 dobile Skandinavke, se je grdo poškodovala komaj 18-letna Tinkara Testen. Igralka ekipe ŽNK Mura Nona se je ob trku z nasprotnico nemudoma sesedla na zelenico, s katere pa več ni vstala. 

Glavna sodnica ob trku, ki na prvi pogled ni bil videti pretirano usoden, ni dosodila prekrška Dank, igra se je nadaljevala, medtem pa se je mlada Slovenka na zelenici zvijala od bolečin. Naposled je sodnica le prekinila igro, kaj kmalu pa je bilo jasno, da Testenova potrebuje zdravniško oskrbo. 

18-letnico so z igrišča odnesli z nosili, nato pa so jo posadili v reševalno vozilo, s katerim so jo odpeljali v bolnišnico na nadaljnje preiskave. Kako resna je poškodba, še ni znano. Nesrečno Testenovo je v 80. minuti igre zamenjala Zala Balažic. 

Nesrečen trk in padec mlade slovenske reprezentantke si lahko ogledate spodaj, in sicer se je zgodilo v 77. minuti obračuna.

Varovanke Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A. 

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:10 07.april 2024.

    Prvo kot prvo je sodnica spregledala nalet od zadaj na igralko brez žoge, kar samo po sebi prinaša najmanj rumeni karton, če bi bil prisoten VAR, pa tudi rdečega v kolikor bi bilo razvidno, da je šlo za namero...

  • Toma 19:55 06.april 2024.

    Bo treba kahle na glavi nositi!