Šport > Nogomet
17 ogledov

Po Villi v Barcelono še Mata

Juan Mata (desno) - eden od potencialnih prišlekov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Medtem ko se najboljši nogometaši sveta podijo za žogo v Južni Afriki, se vodilni možje največjih klubov dogovarjajo o prestopih za naslednjo sezono. Tako bo zdaj Barcelona v svoje vrste dobila še Juana Mato.

Španski nogometni reprezentant in član prvoligaša Valencie Juan Mata bo podpisal petletno pogodbo s španskim prvakom Barcelono, vredno 20 milijonov evrov, danes poroča Radio Marca. Dvaindvajsetletnik, ki ima sicer pogodbo z Valencio do 2012, bo tako sledil nekdanjemu soigralcu Davidu Villi, ki se je Barci minuli mesec pridružil za 40 milijonov. Barcelonin novi predsednik Sandro Rosell je obljubil, da bo v katalonsko prestolnico pripeljal Mato, ki je bil na seznamu želja trenerja Pepa Guardiole že dlje časa, Valencia pa je v dolgovih in potrebuje denar. Mata je ta čas s špansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Njegov prihod v katalonski klub bo še prilil olja na govorice o odhodu švedskega napadalca Zlatana Ibrahimovića, ki si tudi sam želi zapustiti katalonski klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.