Šport > Nogomet
30 ogledov

Po zmagi nad Srečkom trije mrtvi

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po zmagi Iraka nad Združenimi arabskimi emirati, ki jih s klopi vodi Srečko Katanec, na azijskem prvenstvu so na ulicah iraških mest trije navijači izgubili življenje, kar 24 naj bi jih bilo ranjenih.

Potem ko je nogometna reprezentanca Iraka na azijskem nogometnem pokalu premagala moštvo Združenih arabskih emiratov, ki ga vodi nekdanji selektor Slovenije Srečko Katanec (1:0), so v streljanju v znak slavja na ulicah iraških mest življenja izgubili trije navijači, 24 naj bi jih bilo ranjenih, poročajo organizatorji prvenstva.

Po zadnjem sodniškem žvižgu in pomembni zmagi reprezentance Iraka nad ZAE se je v več mestih začelo streljanje v znak slavja. To je zdaj že značilno slavljenje navijačev iraškega moštva, v zadnjih mesecih pa je vlada pozvala navijače, naj ne slavijo na takšen način.

Iraška policija je v izjavi z javnost sporočila, da so bili med slavjem ubiti trije navijači, 24 naj bi jih bilo ranjenih, kar enajst v Bagdadu.

V decembru je iraški premier Nuri al-Maliki pozval navijače iraške reprezentance, naj ne slavijo na takšen način, napovedal pa je tudi pravne ukrepe proti tistim, ki se ne bodo držali pravil. Po poročanju nekaterih predstavnikov naj bi prve strele sprožili iraški policisti in vojaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.