Šport > Nogomet
32 ogledov

Pobiralec žog prodaja "Hazard" jakno za 1.200 €

Charlie Morgan Swansea Chelsea jakna jopič bunda prodaja Ebay Chelsea Ebay.co.uk
Pobiralec žog, ki ga je na tekmi angleške lige med Swansea Cityjem in Chelseajem januarja brcnil Eden Hazard, prodaja svojo jakno, v kateri je "preživel" famozni napad.

Do januarja letos neznani Charlie Morgan je postal zvezda zadnjih (in prvih) strani angleških medijev, potem ko ga je na tekmi Premier League med Swansea Cityjem in Chelseajem v boju za žogo brcnil član londonskega kluba Eden Hazard.

Belgijski nogometaš je dobil rdeč karton, a sta se z Morganom takoj po tekmi pobotala, velški navihanec pa je samo na Twitterju nemudoma dobil 80.000 novih sledilcev. Pol leta po dogodku se je Morgan odločil prodati "slovito" jakno, ki jo je nosil na dan tekme.

Že prek tisoč evrov

Cena je teden dni pred koncem avkcije na Ebayu poskočila že na 1200 evrov, prodajalec pa naj bi vse prihodke namenil v dobrodelne namene.

"To je tista jakna, ki jo je nosil pobiralec žog Swansea Cityja Charlie Morgan, ko je bil vpleten v svetovno znani incident s Chelseajevim igralcem Edenom Hazardom, 23. januarja 2013," piše v opisu artikla na Ebayu.

Izkupiček za boj proti raku

"Bilo je na povratni tekmi polfinala ligaškega pokala, ko je sodnik Chris Foy izključil Hazarda, ker naj bi brcnil pobiralca žog, ki je bil sredi procesa pobiranja žoge. Dogodek je prišel v novice po vsem svetu, zaradi česar je Charlie Morgan dobil skoraj 80.000 sledilcev na Twitterju, videoposnetek pa imel na YouTubu več kot dva milijona ogledov. Charlie nam je podaril jakno, ves denar od prodaje pa bomo namenili dobrodelni organizaciji Maggies Cancer in RNLI."

Najbolj znani pobiralec žog na svetu se je na jakno tudi podpisal, prodajalec pa zagotavlja, da bo certifikat o avtentičnosti poslal tudi Swansea. Dražba se izteče 13. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.