Šport > Nogomet
38 ogledov

Pobiralec žog provociral Evraja

evra bale EPA
Pobiralec žog na Santiago Bernabéuu je izkoristil priložnost, da bi z zavlačevanjem Real Madridu pomagal do zmage proti Juventusu, kar je razjezilo Patrica Evraja.

Real Madrid je na povratni polfinalni tekmi Lige prvakov z Juventusom moral nadoknaditi gol zaostanka iz Torina, zato so galaktiki od samega začetka - prva polpriložnost se je Garethu Balu ponudila po nekaj več kot 30 sekundah - napadali proti vratom Gianluigija Buffona. V skladu s hitro igro domačega kluba so hiteli tudi pobiralci žog, ki so vedno, kadar je okroglo usnje zapustilo meje igrišča, nemudoma priskrbeli novo žogo, s katero se je igra lahko nemoteno nadaljevala.

V 23. minuti je po prekršku Giorgia Chiellinija na belo točko stopil Cristiano Ronaldo, ki ni ponovil napake z ligaškega obračuna proti Valencii in Real vsaj začasno popeljal v finale Lige prvakov. Pobiralci žog so po zadetku, ki je španskemu velikanu obljubljal vstopnico v Berlin, prestavili nekaj prestav nižje, eden od njih pa se je zelo potrudil, da bi Patricu Evraju ukradel čim več dragocenih sekund. Mladenič je dobil bitko, vojne pa ne, saj je Juventus z golom Álvara Morate uspel izenačiti in se do konca tekme ubranil vseh napadov kraljevega kluba.

''Iz tekme v tekme smo bolj verjeli, da nam letos lahko uspe nekaj velikega. Ne vem, če so ljudje verjeli, da bomo prišli tako daleč. Kadarkoli igram v tem tekmovanju, sem prepričan, da se bom uvrstil v finale. Tako je bilo pri Monacu, Manchester Unitedu in zdaj pri Juventusu,'' je povedal Evra, ki je na tekmi zabeležil svojevrsten rekord. Francoski reprezentant je namreč neporažen na 11. zaporednih polfinalnih tekmah Lige prvakov - dvakrat z Monacom (2004), sedemkrat z Man Utd (2007-2011) in dvakrat z Juventusom (2015).

Na vprašanje, ali Juventus lahko premaga Lionela Messija in njegovo Barcelono, je Evra odvrnil: ''Seveda. Kot pravim, so samo ljudje. Pozabljate, da ima Juventus kar nekaj nogometašev, ki so že osvojili Ligo prvakov. To bo moj peti finale. Nikoli ne veš. Če ne bi verjel v zmago, bi prosil trenerja, naj me ne uvrsti v ekipo. To bo težka tekma, David proti Goljatu, a v nogometu se lahko zgodi prav vse.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.