Šport > Nogomet
33 ogledov

''Počaščen bom, če bo Oblaku uspelo''

jan oblak Profimedias
Slovenski reprezentančni vratar je samo še dve tekmi oddaljen od več kot dve desetletji starega rekorda španske La Lige.

Jan Oblak je na dosedanjih 36 tekmah najmočnejšega tekmovanja na Pirenejskem polotoku prejel le 16 zadetkov in ima odlično izhodišče, da se zapiše v zgodovino španskega nogometa. 

Slovenski vratar lovi rekordni dosežek Francisca Liana, nekdanjega vratarja Deportiva, ki je v sezoni 1993/1994 prejel le 18 golov. Španski čuvaj mreže je v povprečju dobival 0,47 gola na tekmo, Oblak je trenutno pri številki 0,44.

Atlético Madrid, ki je še vedno v igri za zmago v La Ligi in Ligi prvakov, se bo v predzadnjem krogu pomeril z Levantejem, za zaključek prvenstva pa ga čaka obračun s Celto.

Oblak ima s 16 prejetimi goli še nekaj manevrskega prostora. Če bo na poslednjih dveh tekmah dobil manj kot dva gola, se bo zavihtel na vrh večne lestvice.

''Nič ne kaže na to, da bom obdržal ta rekord,'' je povedal Liano in dodal: ''Ne verjamem, da bosta Atlético in Oblak na zadnjih dveh tekmah prejela dva ali več golov. Seveda nisem navdušen, vendar sem ponosen, da sem rekord držal toliko let. Počaščen sem, da me bo premagal odličen vratar iz izjemnega Atlética.''

Oblak je na povratni polfinalni tekmi Lige prvakov, na kateri je Atlético izločil Bayern München, staknil lažjo poškodbo noge, zato je izpustil četrtkov trening.

Iz španske prestolnice prihajajo informacije, da se je soigralcem že pridružil na treningu, prav tako pa naj bi zaigral na vseh preostalih tekmah sklepnega dela sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.