Šport > Nogomet
15 ogledov

Počasen, a močan na žogi

Mitja Zatkovič  (v rumenem) nas je najbolj prepričal v sedmem kolu PrveLige Tele Žurnal24 main
V šestem kolu nogometne PrveLige Telekom Slovenije smo za najboljšega posameznika izbrali domžalskega ofenzivca Mitjo Zatkoviča, ki je dvakrat zadel proti ljubljanskemu Interblocku.

Čeprav po položaju na lestvici tega ne bi mogli trditi, pa je bilo srečanje Domžal in Interblocka derbi kola. No, srečanje se je izteklo položaju na lestvici primerno, državni prvaki pa so ljubljanske sosede odpravili kar s 4:0. Z dvema goloma se je izkazal poletni prišlek iz ajdovskega Primorja Mitja Zatkovič, ki smo mu namenili pet točk, s tremi pa mu sledi klubski soigralec Andraž Kirm. Ta je proti Interblocku sodeloval pri vseh treh zadetkih gostiteljev. Eno točko si je prislužil celjski debitant Lisandro Oscar Sacripanti, ki je v sami končnici Celjanom priboril remi proti Mariboru.

Andraž Kirm še vedno kraljuje na vrhu lestvice najboljših igralcev PrveLige Telekom. © Sportnet

 
 

Vrstni red po 6. kolih

11 – A. Kirm (Domžale)
5 – E. Velikonja (Gorica), S. Amusan (Koper), M. Drevenšek (Drava), M. Tavares (Maribor), M. Zatkovič (Domžale)
4 – Z. Pavlovič (Maribor), E. Juzinovič (Rudar)
3 – D. Gerič (Interblock), D. Urbanč (Celje9)
1 – M. Mlakar (Primorje), D. Trifkovič (Rudar), A. Šeliga (Celje), L. Sacripanti (Celje)

Mitja Zatkovič je bil prva poletna domžalska okrepitev. Pri 24 letih je imel ofenzivni vezist dovolj stopicanja na mestu v Ajdovščini, kjer je prebil skoraj sedem let, in se z željo po napredku in lovorikah podal v tabor državnih prvakov. Mladenič iz Ilirske Bistrice ni imel težav s privajanjem na novo okolje. "Nisem imel nikakršnih težav. Fantje so me odlično sprejeli in mi olajšali proces privajanja. Kar nekaj sem jih tudi že poznal od prej," pravi Zatkovič in nato povleče primerjavo med bivšim in sedanjim klubom.

"Seveda je čutiti razliko. Tukaj razmišljaš le o nogometu, tam pa se je zraven dogajalo še precej drugega. Vse je na višji ravni in izidi so temu primerni. Zdajšnji klub je v primerjavi s prejšnjim na povsem drugi ravni," dvoma ne dopušča najboljši posameznik kroga, ki je resda zadel dvakrat, vendar prav tako zelo rad pripravlja priložnosti soigralcem.

Pred prihodom v Domžale je igral za Primorje. © Saša Despot

 
"Najbolje se znajdem za napadalcema, torej na položaju ofenzivnega veznega igralca. Tam imam več prostora in več žogo v nogah. Lahko rečem, da nisem najhitrejši, sem pa močan na žogi. Rad prihajam iz drugega plana v nasprotnikov kazenski prostor," pravi nogometaš, ki v Domžalah nosi dres s številko 19 na hrbtu. Pravi, da se zelo dobro razume z mladim in ambicioznim trenerjem Robertom Pevnikom , pod vodstvom katerega bodo rumeni poskušali še tretjič zaporedoma osvojiti naslov državnega prvaka. Kdo pa jim bo v teh namerah najnevarnejši protikandidat?

"Zagotovo Maribor in Celje, pa tudi Interblock, ki ga ne gre odpisati, čeprav si je nabral že lep zaostanek. Težko je ocenjevati lestvico po le nekaj kolih. Pričakujem pa, da se bo v boj za sam vrh nepričakovano vključila še kakšna ekipa," je pogovor sklenil Zatkovič. V naslednjem kolu bo dobro formo poskušal potrditi na še enem derbiju. Domžale bodo namreč gostovale v Kopru , kjer se bodo pomerile s svojim lanskim prvim zasledovalcem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.