Šport > Nogomet
11 ogledov

Pod drobnogled tudi Messijevi davki 2010-12

Leo Messi Argentina Gvatemala Reuters
Španska davčna uprava bo svojo preiskavo domnevnih davčnih nepravilnosti, ki naj bi jih zagrešila Lionel Messi in njegov oče, razširila tudi na obdobje med letoma 2010 in 2012. Če je član Barcelone in argentinski reprezentant tudi v tistem času (domnevno) utajil davke, bodo preiskovalci o tem obvestili tožilstvo.

Po poročanju španskih medijev se obtožbe na račun Lionela Messija in njegovega očeta Jorgeja Horacia Messija trenutno osredotočajo na (ne)plačevanje davkov med leti 2007 in 2009, a razpon preiskave bi se lahko še povečal.

Messija naj bi državi dolgovala štiri milijone evrov, ki sta jih "prihranila" s preusmerjanjem milijonskih zneskov od sponzorskih pogodb v države z ugodno davčno politiko. Davčna uprava bi lahko preiskavo razširila še na leta 2010, 2011 in 2012, da bi ugotovili, če sta nogometaš in njegov oče tudi takrat postopala nepravilno.

Če Messija ne bosta poravnala dolgov, bo davčna služba po zakonu primer predala tožilstvu. Argentinca bo zastopal Cristóbal Martell, eden najprestižnejših odvetnikov v mestu. Na ministrstvu verjamejo, da je Messijev oče, ki je tudi njegov uradni zastopnik, že leta 2005, ko je bil njegov sin še mladoleten, načrtno pripravil teren za izigravanje davčne službe.

Zato bi lahko člana Barcelone oprostili vseh obtožb, seveda če bo njegov oče prevzel ekskluzivno odgovornost za domnevno sporno poslovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.