Šport > Nogomet
22 ogledov

Podcenjevanje Špancev: "Maribor eden najlažjih"

Sevilla Maribor Zulte-Waregem Evropska liga žreb naslovnica spletna stran Estadiodeportivo.com
Španski mediji so se po žrebu šestnajstine finala Evropske lige osredotočili predvsem na mogoči seviljski derbi, ki bi ga Sevilla in Betis odigrala v primeru napredovanja. MARCA: Maribor eden najlažjih nasprotnikov.

Možnost prvega seviljskega derbija v evropskih tekmovanjih je prevladovala v poročanju španskih medijev, ki so žreb Evropske lige seveda pospremili bolj površno, glede na to, da sta velikana Real Madrid in Barcelona skupaj z Atléticom le nekaj minut prej dobila nasprotnike v osmini finala Lige prvakov.

"Nepoznani slovenski Maribor je ena najlažjih ekip, s katero bi se lahko pomerila Sevilla, ki se je izognila Juventusu, Portu in Laziu," je Maribor na svoji spletni strani opisal najbolj brani športni dnevnik MARCA. Seviljski dnevnik Diario de Sevilla je bil bolj previden in zapisal, da so vijoličasti "v principu" lažji nasprotnik od Rubina, s katerim se bo pomeril drugi južnjaški klub Real Betis. Zmagovalca omenjenih parov se bosta nato križala v osmini finala.

Emery: "Govorimo o najmočnejši ekipi v Sloveniji"

"Zadovoljni smo z žrebom," se je na dogodke iz Nyona že odzval tudi trener Seville Unai Emery, ki se na Štajersko vrača po treh letih, ko je tam preživel priprave z Valencio. "Vedno imamo največje spoštovanje do vsakega nasprotnika, ampak glede na to, koga bi lahko vse dobili, smo lahko zadovoljni. Lahko tekmujemo z njimi in jih premagamo. Govorimo o najmočnejši ekipi v Sloveniji. So prvi v prvenstvu in dejstvo, da so prišli do sem, govori o tem, da ne bodo lahki nasprotniki."

Estadio Deportivo, seviljski športni dnevnik, je v analizi vijoličastega moštva izpostavil slovenskega reprezentanta Gorana Cvijanovića, ki je v zadnjih tednih igral zgolj obrobno vlogo, opozoril pa je tudi na rdeči karton vezista Aleša Mertlja, zaradi katerega bo novopečeni očka izpustil prvo tekmo pod Kalvarijo.

"Šimundža zvest sistemu 1-4-4-2"

"Ekipa Anteja Šimundže je bila druga v skupini D, kjer se je, zanimivo, pomerila z nasprotnikom Betisa v šestnajstini finala, Rubinom Kazanom. Slovenska ekipa je skupno zbrala sedem točk in bila izenačena z belgijskim Zulte-Waregemom, na koncu pa je v korist prvih odločila razlika v golih," pišejo španski kolegi iz Andaluzije.

"Še posebej bo morala biti Sevilla pozorna na Gorana Cvijanovića, 27-letnega vezista in reprezentanta Slovenije, čeprav se je moral na zadnji tekmi zadovoljiti z mestom na klopi. Šimundža je za tekmo izgubil vezista Aleša Mertlja, ki je bil proti Wiganu izključen zaradi dveh rumenih kartonov. Slovenski trener je zvest sistemu 1-4-4-2 s (Nusmirjem) Fajićem in nacionaliziranim brazilskim Slovencem (Marcosom) Tavaresem v napadu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.