Šport > Nogomet
199 ogledov

Podjetje zlorabilo podobo nogometnega zvezdnika za prodajo kondomov

Podoba Kvaratskhelie na kondomu Reševalni pas/Twitter
Italijanski mediji poročajo o sila nenavadni potezi enega od gruzijskih podjetij, ki se ukvarja s prodajo kondomov.

Vsega 21-letni nogometaš Khvicha Kvaratskhelia se je v Napoliju, kamor je prišel letos poleti, izjemno hitro uveljavil in opozoril nase s fantastičnimi predstavami v napadu italijanske zasedbe. Ekspresno si je prislužil vzdevek "Kvaradona", češ da gre za naslednika neapeljskega nogometnega boga Maradone. 

Kvaratskhelia je bil pred dnevi izbran za najboljšega gruzijskega nogometaša, gruzijski novinar Kakha Dgebuadze pa je opozoril na zlorabo, ki si jo je privoščilo tamkajšnje podjetje Aiisa Condoms in pripisal, da nogometašu glede na njegov karakter to zagotovo ne bi bilo všeč. Obenem je opozoril, da pravice za uporabo slike v komercialne namene pripadajo Napoliju, zato gre za kršitev. 

Španski športni časopis Sport dodaja, da so kondome pri omenjenem podjetu v tem tednu prodajali za nekaj malega manj kot tri evre. "Prodali smo skoraj vse naše zaloge, blizu tisoč kondomov," je za špansko agencijo Efe poudaril vir iz podjetja Aiisa Condoms. In zakaj so se odločili, da na serijo kondomov nalepijo prav obraz "Kvaradone"? Poudarili so, da si je Kvaratskhelia prislužil naziv najbolj privlačnega moškega v Gruziji.

Potem ko je podjetje naletelo na ostre kritike zaradi podobe na kondomih, so dejali, da ne gre za žalitev, pač pa za kompliment. Napoli bi lahko tožil podjetje zaradi nepooblaščene uporabe slike v komercialne namene. To pa ne bi bilo prvič, da bi se zaradi podobe na kondomu omenjeno podjetje znašlo na sodišču. Pred štirimi leti je bilo to podjetje namreč vpleteno v škandal, ko je lansiralo kondome s podobo srednjeveške kraljice Tamar. A julija 2021 je Evropsko sodišče za človekove pravice nato razsodilo, da podjetje ni kršilo moralnih načel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.