Šport > Nogomet
28 ogledov

Poezija št. 2: Messijeva 202 gola v 12 minutah

barcelona messi alves EPA
Naši predniki so imeli Peléja in Diega Maradono, mi imamo Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Zvezdnik Reala Madrida je v sredo zabil svoj stoti gol po prihodu v madridski klub, medtem ko je njegov rival že dan prej presegel dvakrat večji mejnik, saj je v dresu Barcelone presegel dvestotico. Vse Messijeve zadetke si oglejte v 12-minutnem videu. Po vseh zadetkih Brazilca Ronalda, ki smo jih objavili pred časom, je to poezija številka dve.

"Ta fant je 'beštija'!"

S temi besedami je katalonski športni dnevnik Sport pospremil torkov hat-trick Lionela Messija na tekmi Lige prvakov proti Viktorii Plzen, s katerim je Argentinec na 286. nastopu zabil 200., 201. in 202. gol za Barcelono. Messi je zdaj le še 34 golov oddaljen od klubskega rekorderja Cesarja Rodrígueza, ki je med letoma 1942 in 1955 zabil 235 golov za Blaugrano.

"Messi bo prehitel Cesarja in postal najboljši strelec v zgodovini kluba, jaz to jemljem kot gotovo stvar, ne izključujem pa možnosti, da bi se to zgodilo že v letošnji sezoni. Star je le 24 let. To pove vse," je dejal njegov trener Josep Guardiola. Messi ima na začetku novembra na računu že 22 zadetkov in je na dobri poti, da preseže svoj lastni rekord golov v eni sezoni (53), ki ga je postavil v sezoni 2010/11.

Španskim (madridskim) medijem, ki so ga kritizirali po tem, ko ni zabil na treh tekmah zapored, je odgovoril z dvema zaporednima hat-trickoma Mallorci in Plznu. Kdaj in predvsem kje se bo ustavil?

Ronaldovih 219 v 14 minutah (za Barcelono, Inter in Real Madrid):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.