Šport > Nogomet
16 ogledov

Pogba razkril, kaj sta imela z Rooneyjem

wayne rooney paul pogba Profimedias
Kapetan Manchester Uniteda Wayne Rooney se je na tekmi Lige Evropa dvakrat velikodušno odrekel priložnosti za izvedbo najstrožje kazni.

Manchester United je v tretjem krogu skupinskega dela Lige Evropa premagal Fenerbahče (4:1). Rdeče vrage je v 31. minuti v vodstvo popeljal Paul Pogba, ki je bil natančen z enajstih metrov.

Francoski reprezentant si je pred tem izmenjal nekaj besed z Waynom Rooneyjem, nato pa premagal gostujočega vratarja Volkana Demirela.

Odločitev se je marsikomu zdela presenetljiva, saj bi si Rooney z golom povrnil načeto samozavest, za povrhu pa se napadalec približuje dvema klubskima rekordoma.

''Ne morem verjeti, da se je odpovedal. Tega pa ne. Moral bi streljati,'' je odločitev kapetana pospremil nekdanji napadalec rdečih vragov Michael Owen. Owen Hargreaves, še en nekdanji rdeči vrag, je zavzel drugačno stališče. ''Pogba ima težave s samozavestjo in potrebuje nekaj zagona. Ljudje bodo mnenja, da je dober kapetan, ki se je pravilno odločil,'' je dejal nekdanji vezist.

Manchester United je imel štiri minute kasneje na voljo še drugo enajstmetrovko in vsi so mislili, da bo tokrat vendarle strel pripadel Rooneyju. Toda kapetan, ki je za rdeče vrage dosegel že 246 golov, se je tudi v drugo odpovedal priložnosti, da bi se na večni lestvici strelcev približal Siru Bobbyju Charltonu (249).

Prav tako ni izkoristil možnosti, da bi izenačil klubski rekord Ruuda van Nistelrooya po številu doseženih golov v evropskih tekmovanjih (38). Z bele točke je bil natančen Anthony Martial.

Špekulacije, da je kapetanova avtoriteta v slačilnici le še bled spomin, je po tekmi demantiral Pogba, ki je razkril, da se je angleški reprezentant izkazal z velikodušno potezo.

''Rooneyju sem rekel, da bi rad streljal in on mi je prepustil. Zelo sem vesel, da sem zadel. Veliko spoštovanje do njega, kapetana, da mi je prepustil strel. Zelo sem zadovoljen,'' je razčistil Pogba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.