Šport > Nogomet
71 ogledov

Pogba romal v najsvetejši kraj Islama

paul pogba Instagram
Zvezdnik Manchester Uniteda Paul Pogba se je po zmagi v finalu Evropske lige, v katerem se je vpisal med strelce, odločil za romanje v Meko.

Najdražji nogometaš na svetu, Francoz Paul Pogba, je prek Twitterja in Instagrama objavil fotografijo, na kateri je na najbolj svetem muslimanskem kraju, v Meki. Ob tem je poslal dobre želje ob začetku postnega meseca ramazana, meseca usmiljenja in odpuščanja.

Pogba je objavil fotografijo nad Kaabo, ki je osrednja točka mošeje v Meki, tako imenovana božja hiša, proti kateri se med molitvijo obračajo muslimani.

"To je najlepši pogled, kar sem jih videl v življenju," je zapisal zvezdnik angleškega prvoligaša Manchester Uniteda, odet v belo ogrinjalo. "Dober ramazan vsem," je dodal 24-letnik na Twitterju ob selfiju pred množico vernikov, ki obkrožajo Kaabo.

Gol posvetil žrtvam

V Manchestru je 22. maja prišlo do samomorilskega napada, ko je na koncertu pevke Ariane Grande življenje izgubilo 22 ljudi, 116 je bilo ranjenih. Odgovornost za napad je prevzela džihadistična skupina Islamska država. Dva dni pozneje je Pogba zabil enega od dveh golov rdečih vragov v finalu Evropske lige proti Ajaxu (2:0). Po zmagi je dejal, da jo posveča žrtvam terorističnega napada. "Igrali smo za vse žrtve tragedije v Manchestru," je dejal za BT Sport.

Pogba se je angleškemu klubu pridružil lansko poletje iz torinskega Juventusa za približno 105 milijonov evrov. Mednarodna nogometna zveza Fifa sicer še preiskuje prestop zaradi suma o finančnih nepravilnostih.

 

Most beautiful thing I've seen in my life

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on May 28, 2017 at 4:59am PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.