Šport > Nogomet
47 ogledov

Pogumna, a točna napoved junaka tekme

claudio bravo EPA
Claudio Bravo je postal nepričakovani junak polfinalne tekme pokala konfederacij, na kateri je reprezentanca Čila izločila aktualne evropske prvake.

Redni del polfinalnega obračuna pokala konfederacij med Čilom in Portugalsko se je končal brez doseženega zadetka, zato se je tekma prevesila v podaljške.

Dodatnih 30 minut igralnega časa ni zadostovalo, da bi dobili prvega finalista, tako da sta se ekipi pomerili v streljanju enajstmetrovk.

Prvi se je do bele točke sprehodil Arturo Vidal in premagal portugalskega čuvaja mreže Ruija Patricia. Nato je zablestel Claudio Bravo.

Čilski vratar, ki v dresu Manchester Cityja in upravičil skoraj 20 milijonov evrov odškodnine, je naprej ubranil strel Ricarda Quaresme, po uspešno izvedenem strelu Charlesa Aranguiza pa še poskus Joaa Moutinha.

Ko je Patricia premagal še Alexis Sánchez, je Nani moral zadeti, če je želel Portugalce obdržati v igri, a tudi on ni našel poti mimo razpoloženega vratarja in Čile se je uvrstil v finale tekmovanja.

Bravo je poskrbel za neverjetno statistiko, saj je v nekaj minutah ubranil enako število strelov (3) kot na vseh tekmah, ki jih je v letu 2017 odigral za angleškega velikana. Le ugibamo lahko, kaj si je ob tem mislil trener Manchester Cityja Pep Guardiola.
Obrambe 35-letnega junaka tekma pa niso bile naključne. "Na srečo je bil Claudio izjemen. Mislim, da smo si zaslužili finale," je povedal selektor reprezentance in dodal: "Ko je ubranil prvi strel, smo se nekoliko sprostili. Claudio je dobro analiziral svoje nasprotnike. Pripravil se je na to situacijo, zato smo zmagali po enajstmetrovkah," je dodal Juan Antonio Pizzi.

Tudi Bravo je po tekmi zatrdil, da so bile obrambe posledica trdega dela. "Ni bilo naključje. Treba je delati in analizirati nasprotnika. Igrali smo z glavo. Vedel sem, kaj moram narediti. Portugalci so imeli veliko priložnosti. Vesel sem, da smo ustavili evropske prvake. Tekma je bila uravnotežena, obe strani sta pokazali veliko mero spošotovanja. Skrivnost je bila v tem, da nikoli nismo nehali verjeti. Zmagati moramo še eno tekmo," je povedal vratar, ki je pred začetkom izvajanja najstrožjih kazni napovedal prihodnost.

"Claudio je izjemen. Pred začetkom nam je povedal, da bo ubranil dve ali tri enajstmetrovke," je razkril Vidal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.