Šport > Nogomet
43 ogledov

Pohvale Bayernu: "Natrenirani za totalno prevlado"

Müller Rafinha Alaba Fernandinho Manchester City Bayern Liga prvakov EPA
Nemški mediji so po dominantni predstavi Bayerna, ki je na torkovi tekmi Lige prvakov odpihnil Manchester City, polni hvale na račun ekipe Josepa Guardiole.

Gostovanje pri Manchester Cityju naj bi bil prvi "pravi" preizkus branilcev naslova Lige prvakov, ki pa so z novim trenerjem Josepom Guardiolo dokazali, da bodo tudi letos resni kandidati za zgodovinski drugi zaporedni naslov.

Zadetki Francka Ribéryja, Arjena Robbna in Thomasa Müllerja so Bavarcem prinesli še drugo zmago v letošnji evropski sezoni, ki so jo "Die Roten" začeli z osvojitvijo superpokala.

"Impresivno!" "Impozantno!"

"Končno pravi nasprotnik? Saj se šalite!" je evforično o tekmi v Manchestru poročal Süddeutsche Zeitung. Berlinski Tagesspiegel je ob naslovu "Kot prvaki" zapisal, da je ekipa igrala v slogu "impresivno dominantnega branilca naslova".

"Impozantni Bayern premagal Manchester City," je svoj pisker pristavil prestižni Spiegel. "Pravzaprav so tekmo pri Manchester Cityju dojemali kot prvi pravi preizkus za Bayerna, ki je prej proti zares vrhunskim ekipam igral le v nemškem in evropskem superpokalu. Prav zato je bil ta impozantni uspeh toliko večja zmaga za trenerja Pepa Guardiolo na njegov 101. dan na čelu ekipe."

Najbližje DNK Barcelone

Frankfurter Allgemeine Zeitung se je strinjal, da je bilo na stadionu Etihad moč videti "demonstracijo (pre)moči". "80-minutna demonstracija premoči, kakršne že dolgo časa na svojem igrišču ni utrpela nobena ekipa iz Premier League," so zapisali pisci ob Majni, ki so domačega vratarja Joa Harta opisali kot "nemočnega stranskega igralca". 

Brez Maria Mandžukića in s Thomasom Müllerjem v prvi postavi, so dodali, je Bayern "kot še nikoli do sedaj dobil DNK Barcelone". Tabloid Bild se je iz Angležev pošalil, češ da je bila Hartova predstava takšna, po kateri njihovi vratarji tako ali tako slavijo.

Natrenirani za totalno prevlado

"Guardiola je ekipo natreniral za totalno prevlado, tako kot Barcelono. Več posesti žoge, več kratkih podaj, ekstremen presing," je zapisal Bild. S presežniki sta tekmo opisala tudi glavna operativca kluba, izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge in predsednik Uli Hoeness.

"To je bila zares fantastična predstava. In ne smete podcenjevati nasprotnika. Kar je nocoj pokazala naša ekipa, je bila paša za oči," je žarel Rummennigge, Hoeness pa ga je dopolnil: "80 minut sem gledal igro nogometa, kakršne nisem videl še skoraj nikoli v življenju. Igrali smo proti absolutno vrhunski ekipi, načina, na katerega je krožila žoga, pa vsaj jaz osebno s svojimi očmi še nisem videl."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.