Šport > Nogomet
25 ogledov

Pojasnil, zakaj je odrinil Neymarja

xavi al sadd EPA
Nekdanji vezist Barcelone je na predstavitvi svojega novega kluba Al Sadd pojasnil, zakaj je na paradi po zmagi v Ligi prvakov odrinili brazilskega napadalca.

Legendarni Xavi se je v finalu Lige prvakov na olimpijskem stadionu v Berlinu, kjer je Barcelona premagala Juventus (3:1) poslovil od dresa katalonskega nogometnega velikana.

Nogometaši Blaugrane so se trojčka, drugega v zgodovini kluba, veselili s klubsko parado po ulicah katalonske prestolnice, kjer sta si v lase skočila Xavi in Neymar.

xavi neymar | Avtor: EPA EPA
S posnetka ni bilo povsem razvidno, kaj je jabolko spora med brazilskim napadalcem in Xavijem, ki je svojega kolega odrinil stran. Španski reprezentant je na predstavitvi novega kluba pojasnil, da je Neymarja odrinil zato, ker je bil nespoštljiv do množice navijačev, ki se je prišla poveseliti s to zgodovinsko generacijo španskega prvaka.

''Ko sem sedel na robu avtobusa, me je Neymar odrival in mi poskusil sezuti čevlje,'' je za katarski časopis Sport povedal Xavi. ''Rekel sem jim, naj se prenehajo zafrkavati in se osredotočijo na ljudi, ki so nas prišli pozdravit. Parade so namenjene ljudem. Nič ni narobe, če si privoščiš tri ali štiri piva, a parada je namenjena ljudem, nam pa omogoča, da se jim zahvalimo za podporo. Ne moreš početi, kar te je volja,'' je dodal Španec.

Xavi se je dotaknil tudi incidenta s finalne tekme španskega pokala, na kateri je Neymar poskušal na duhovit način preigrati nogometaša Athletic Bilbaa, kar je sprožilo zelo negativen odziv.

''Takšne reči so sprejemljive v Brazliji, a tukaj se bo moral naučiti zmagovati in izgubljati. On je izjemen nogometaš, ki trdo dela in je zelo ponižen, a morda bi se moral malo zamisliti. Če si takšen trik privoščiš v prvi minuti, ko je izid 0:0, je to ena stvar, če pa to narediš v trenutku, ko je to naredil on... moral bi razmisliti o tem,'' je zaključil Xavi, ki je Brazilca pomagal obvarovati pred razjarjenimi Baski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.