Šport > Nogomet
41 ogledov

Pokal: blamaža Domžal v Zavrču – 0:5!

superpokal domžale maribor 2011 Gregor Katič
Tretjeligaš Zavrč je v 2. kolu Hervis pokala Slovenije pripravil prvovrstno presenečenje. S kar 5:0 je pripravil pravo blamažo branilcem naslova Domžalam in jih sestrelil iz nadaljnjega tekmovanja. Nafta je izgubila pri Garminu Šenčurju (0:1), napredovali pa so tudi Bravo 1 Interblock, Rudar Velenje in HiT Gorica. Pri Ljubljančanih se je s štirimi goli Odrancem (10:0) izkazal Martin Hauschen, ki se je pred sezono vrnil v klub iz otroštva. Koper spet usoden za Olimpijo Ljubljano (2:0).

Medtem ko so Velenjčani preluknjali mrežo Šentjurja in je Interblock pripravil pravo lekcijo Odrancem, so si branilci naslova, čeprav močno oslabljeni (manjkala je petnajsterica), pripravili pravo blamažo proti tretjeligašu. Dva gola zaostanka ob polčasu in ofenziva gostiteljev se je nadaljevala tudi v drugem delu, ko so zadeli še trikrat. Napoved se je uresničila – presenetil je šibkejši, slabši in manj izkušen.

Nadaljevanje boja za četrtfinale pokalnega tekmovanja je postreglo z nekaj presenetljivimi izidi, predvsem pa z velikim številom zadetkov.  Po tem, ko se je v četrtfinale Hervis pokala Slovenije že uspelo prebiti Celjanom, smo drevi dobili še ostale potnike v nadaljnje tekmovanje (dvoboj Adrie Miren in Maribora bo odigran 8. oktobra). Ob polčasu tekem osmine finala je najbolje kazalo Rudarju, Interblocku in Zavrču, ki so edini prišli do vodstva. Že po prvih 45 minutah pa je voda pošteno tekla v grla branilcem naslova, ki so zaostajali že za dva zadetka. Do zadnjega sodniškega piska jim ni uspel preobrat – ravno nasprotno.

Napoved iz domžalskega tabora o dejstvu, da so od možnih nasprotnikov poleg prvoligašev dobili najtežjega nasprotnika, se je uresničila. Vse od 21. minute naprej, ko so gostitelji preko Gorana Šnajderja prvič zadeli, aktualni pokalni prvaki praktično niso imeli možnosti za preobrat. Svoje so dodali še Matej Murat, Rok Letonja (dvakrat) in Uroš Veselič, ki so dodobra načeli Vidmarjevo mrežo.

Še več zadetkov je padlo v Odrancih, kjer so Ljubljančani s Šiške nasprotniku nasuli kar sedem golov. Natančni so bili Maximilliano Klebčar, Matic Žitko, Denis Mušič in kar štirikrat Martin Hauschen. S 23 leti eden najizkušenejših članov mlade ekipe se je po nekaj sezonah vrnil v klub, kjer je za njegovega predhodnika Factor Ježico igral v mladinskih selekcijah. Niti so Ljubljančani v svojih nogah držali vse od četrte minute, ko so načeli gostiteljevo mrežo, pa do konca.

V Šentjurju so gledalci komaj sledili poteku tekme, saj je bil Rudar natančen kar desetkrat. Začelo se je v 11. minuti, nato pa ni bilo trenutka, ko prvoligaš ne bi bil zbran, natančen in nevaren za nasprotnikov gol. Izkazal se je Leon Črnčič, ki se je z angleških zelenic vrnil na domače ter takoj dokazal, da gre za nespornega talenta z natančnim strelom na gol. Dvakrat sta bila natančna še Denis Klinar in Jaka Bizjak, k enemu največjih slavij Rudarja so pripomogli še Elvis Bratanovič, Matej Podlogar, Damjan Trifkovič in Luka Žinko iz bele točke.

Veliko bolj mirno je bilo na dvoboju Šenčurja in Nafte, kjer je padel samo en gol, a je bil ravno ta odločilen. Usodo prvoligaša je zapečatil Denis Čatič. Se je pa prvoligaš rešil v Tolminu. Strelski pohod je začel Kris Jogan, ki si je podaril najlepše darilo za rojstni dan, povišal je Vicente, tri minute zatem pa so gostitelji dosegli častni zadetek, več niso zmogli.

Od pokalnega tekmovanja so se tako že poslovili trije prvoligaši, kar pred dvoboji zagotovo ne bi napovedali. Čast moštev, ki nastopajo v najmočnejši slovenski nogometni ligi, zdaj rešujejo Novogoričani, Koprčani in Ljubljančani, a ne Olimpija Ljubljana ...

Koper še vedno nepremagan

Neverjeten niz nepremagljivosti Luke Kopra na tekmah z Olimpijo Ljubljano se nadaljuje. Zeleno-beli na Bonifiki niso zmagali že vse od osamosvojitve, tudi na tokratni pokalni tekmi pa ni bilo nič drugače. Primorci so bili na svojem igrišču boljši tekmec in zmagali z 2:0. Boljšo igro so rumeni kronali z zadetkom v 39. minuti, ko je po polprotinapadu zadel Davor Bubanja. Tudi v drugem polčasu znova bleda Olimpija – v 85. minuti je sicer prek Davorja Škerjanca stresla vratnico – ni našla načina, kako prebiti koprske vrste. Domačini so povsem nadzorovali tekmo, v 76. minuti pa je Aljaž Struna z glavo dokončno zapečatil potnika v četrtfinale.

Hervis pokal Slovenije, 2. kolo:

Garmin Šenčur : Nafta Lendava 1:0 (0:0)
Čatič (71)

Odranci : Bravo 1 Interblock 0:7 (0:5)
Klebčar (5), Žitko (13), Hauschen (21, 30, 36, 50), Mušič (85)

MU Šentjur : Rudar Velenje 0:10 (0:5)
Črnčič (5, 25), Podlogar (7), Bratanovič (30), Trifkovič (37), Klinar (47, 72), Žinko (67/11m), Bizjak (70, 86)

Zavrč : Domžale 5:0 (2:0)
Šnajder (20), Murat (34), Letonja (48, 56), Veselič (77)

Tolmin : HiT Gorica 1:2 (0:1)
Zornik (63); Jogan (45), Vicente (60)

Luka Koper : Olimpija Ljubljana 2:0 (1:0)
Bubanja (39), Struna (75)

Že odigrano:
Triglav : CM Celje 0:1 (0:1)
Močivnik (12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.