Šport > Nogomet
9 ogledov

Chelsea spal predolgo: City v finale

Ba Nastasić Chelsea Manchester City pokal FA Cup polfinale Wembley
1/19
Reuters
Chelseaju po izpadu iz Lige prvakov in slabi ligaški sezoni ostaja le še boj za eno lovoriko, pokal Evropske lige, potem ko so varovanci Rafaela Beníteza izpadli v polfinalu pokala FA proti Manchester Cityju (2:1). Sinje modri bodo svojo sezono reševali v finalu 11. maja, kjer jih že čakajo sosedi Wigan Athletic.

Manchester City je na Wembleyju začel mnogo bolje od branilcev naslova Chelseaja in Petr Čech je moral biti zelo zbran, da je po podaji iz kota ustavil strel Sergia Agüera z neposredne bližine. Čech je na svoji bližnji vratnici ustavil tudi Cárlosa Téveza, enkrat pa ga je s posredovanjem v zadnjem trenutku rešil tudi Branislav Ivanović.

Medtem modri praktično niso pretili, še najbližje zadetku so bili po dobrih 20 minutah igre, ko je Costel Pantilimon slabo zapustil svoja vrata, z izbijanjem žoge pa je rezervnega romunskega vratarja rešil njegov kapetan Vincent Kompany.

City je zasluženo povedel deset minut pred polčasom, ko se je po lepi kombinaciji z nekaj sreče žoga odbila točno na nogo Samirja Nasrija, ki je z neposredne bližine zatresel mrežo. Chelsea se je čudežno ubranil v 40. minuti, ko je Čech žogo izbil pred Jamesa Milnerja, ki ga je s strelom po tleh že pomagal, toda zadel soigralca Agüera na golovi črti.

Nova akrobacija Baja

Fantastično priložnost je v sodnikovem podaljšku zapravil tudi Kompany, ki je po slabem strelu Milnerja pred vrati modrih povsem zgrešil. Nič pa ni bilo narobe z zaključkom Agüera dve minuti po začetku drugega polčasa, ko je Argentinec po hitro izvedenem prostem strelu in vizionarski podaji Garetha Barryja z nebeškim skokom in fantastičnim strelom z glavo povišal na 2:0.

Chelsea je iz praktično ničesar znižal rezultat - ko je Rafael Benítez v 66. minuti v igro poslal Fernanda Torresa, je po dolgi žogi v prvem napadu po prihodu Španca pobegnil Demba Ba, ki se je pred golom Cityja obrnil in z nekakšnimi "polškarjicami" ob pomoči vratnice zadel za 1:2.

Pantilimon je tri minute kasneje z zadnjimi močmi ustavil Juana Mato, ki je po napaki Matije Nastasića prišel v kazenski prostor. Chelsea je silovito pritiskal in Pantillimon je bil kar nekajkrat na resni preizkušnji. Yaya Touré bi po samostojnem prodoru lahko končal nalet modrih, a je meril preslabo, veliko sreče pa je imel Agüero, ki je z obema nogama divje pohodil Davida Luiza, toda ni dobil niti rumenega kartona.

V 87. minuti je obrambi Cityja pobegnil Torres, toda pred Pantilimonom mu ob resnem vlečenju za dres Kompanyja, tudi to je sodnik Chris Foy spregledal, ni uspelo resneje zaključiti. Kljub pritisku vse do zadnjih sekund so se uvrstitve v drugi finale v zadnjih treh letih na koncu veselili aktualni državni prvaki. V finalu jih po sobotni zmagi nad drugoligašem Millwallom že čakajo bližnji sosedi Wigan Athletic.

Pokal FA, polfinale, Wembley:

Chelsea : Manchester City 1:2 (0:1)
Ba (66); Nasri (35), Agüero (47)

Postavi

Chelsea: Čech; Azpilicueta, Ivanović, Luiz, Bertrand; Ramires, Obi Mikel (od 66. Torres); Hazard, Mata, Oscar; Ba. Na klopi: Turnbull; Terry, Aké, Lampard, Benajun, Moses, Torres.

City: Pantilimon; Zabaleta, Kompany, Nastasić, Clichy; Barry, Milner, Y. Touré, Nasri (od 86. Lescott); Agüero, Tévez (od 72. García). Na klopi: Hart; K. Touré, Lescott, Kolarov, García, Sinclair, Džeko.

Sodnik: Christopher Foy (St. Helens).

Že odigrano:
Millwall : Wigan Athletic 0:2 (0:1)
Maloney (25), McManaman (78)

Finale bo na sporedu 11. maja na Wembleyju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.