Šport > Nogomet
18 ogledov

Brazilec z volejem poslal solzivec nazaj policiji

Brazilija protestnik solzivec pločevinka volej udarec Youtube
Začetek pokala konfederacij v Braziliji še naprej motijo množične demonstracije po vsej državi. Domača reprezentanca v sredo igra proti Mehiki (ob 21.00), kasneje Italija − Japonska.

Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari je pred drugo tekmo na pokalu konfederacij, Brazilija bo v Fortalezi igrala proti Mehiki, pozval k "mirnim in demokratičnim" demonstracijam, ki so po celotni državi prerasle tudi v nasilne obračune s policijo.

"V demokraciji je normalno sprejeti demonstracije, in da jih vidi in sliši tudi vlada," je povedal Scolari. "Želim si, da bi ostale mirne in demokratične. Razumem, da se o demonstracijah po vsej verjetnosti pogovarjajo tudi po svetu, ampak mogoče se pogovarjajo o nečem, kar ni brazilska realnost. Pred olimpijskimi igrami ste videli veliko demonstracij in težav v Londonu, Anglija pa zaradi tega ni odpovedala iger. Ljudje so še naprej imeli dobro mnenje o Angliji. V nekaterih primerih moramo mi in preostali svet razumeti protestnike, to je demokracija."

Sta pa na stran svojih rojakov z ulic stopila reprezentanta David Luiz in Hulk. Slednji, napadalec ruskega Zenita, se lahko kot otrok nižjega sloja nasploh poistoveti z dogodki, ki so močno zaznamovali dogajanje na turnirju.

Protesti tudi na stadionih?

"Ljudje so upravičeni do izražanja mnenj in demonstracij, če niso zadovoljni," je povedal Luiz. "Samo na ta način bomo spoznali napake in se izboljšali. Brazilija ima vse, da zraste in postane boljša."

Hulk je pristavil: "Seveda, jaz sem odraščal v revščini, in četudi mi gre danes bolje, hvala bogu, lahko še vedno razumem demonstracije − imajo smisel. Moramo jih poslušati. Brazilija lahko izboljša mnogo reči."

Številni protestniki bodo po zadnjih informacijah skušali izražati svoje nezadovoljstvo na številnih naslednjih tekmah, čeprav je Scolari dejal, da to reprezentanci ne bo prav nič pomagalo.

"Kaj lahko storim glede tega? Lahko preprečim ljudem, da pridejo notri? Ali lahko delam pri odpiranju in zapiranju vrat? Ne," je povedal brazilski selektor. "To moramo prepustiti odgovornim in oni morajo te reči obvladati na najboljši možni način. Mi moramo opraviti svoje delo. Lahko imamo svoja mnenja, ampak to ne sme vplivati na naše delo."

Pokal konfederacij, 2. krog:

Skupina A

Ob 21.00 (Arena Castelão, Fortaleza):
Brazilija − Mehika

Lestvica: 1. Brazilija 3 točke, 2. Italija 3, 3. Mehika 0, 4. Japonska 0.

Skupina B

Ob 00.00 (Arena Pernambuco, Recife):
Italija − Japonska

Lestvica: 1. Nigerija 3 točke, 2. Španija 3, 3. Urugvaj 0, 4. Tahiti 0. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.