Šport > Nogomet
31 ogledov

Pokal lige prvakov že v Ljubljani

Pokal nogometne lige prvakov je prispel v Ljubljano.
1/12
Žurnal24 main
Prestižni pokal lige prvakov, ki ga bo 28. maja dvignil kapetan zmagovalne ekipe lige prvakov, je priromal tudi v Slovenijo. Ekskluzivno objavljamo prve fotografije.

Eden najbolj prestižnih pokalov iz sveta športa, pokal, ki ga prejme zmagovalna ekipa v nogometni ligi prvakov, je prispel tudi v Slovenijo.

Ljubitelji športa in nogometa si lahko prestižno lovoriko, ki v tej obliki obstaja vse od leta 1967, ogledate in se z njo fotografirate danes in sicer ob 17. uri na ploščadi za poslovno enoto UniCredit Bank na Šmartinski 140 v Ljubljani v BTC-ju.

Pokal z velikimi ušesi, kot ljubkovalno imenujejo eno najbolj zaželenih lovorik v športnem svetu, je uradna replika, kakršno od leta 2008 Uefa podeljuje zmagovalcem Lige prvakov. Pred tem so ti originalni pokal dobili v uporabo le za 11 mesecev, pozneje pa so jim podelili pomanjšano kopijo. Izjema so le moštva, ki so bila najboljša v Evropi trikrat zapored ali pa skupno petkrat (Real Madrid, Ajax, Bayern München, AC Milan in Liverpool), ki so v trajno last dobila originalni pokal, tega so pozneje nadomestili z novim, povsem enakim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.