Šport > Nogomet
9 ogledov

Pokal: Maribor za finale proti Rudarju

Ibraimi Žigić Mertelj Potokar Maribor Birmingham Evropska liga Reuters
Sredin žreb polfinalnih parov Hervis pokala Slovenije je določil, da se bo lanski finalist Maribor za finale v Stožicah pomeril z velenjskim Rudarjem, drugoligaš Garmin Šenčur pa s CM Celjem. Prvi tekmi bosta na sporedu v Velenju in Šenčurju.

Letošnje presenečenje Hervis pokala Slovenije, drugoligaš Garmin Šenčur, bo morebitno šokantno napredovanje v finale lovil na dveh tekmah proti CM Celju, medtem ko se bo lanski finalist Maribor pomeril z velenjskim Rudarjem. Prvi tekmi bosta 11. aprila na sporedu v Velenju in Šenčurju, po povratnem obračunu pa bosta znana finalista za obračun na stadionu Stožice, 23. maja.

"Vse štiri ekipe, ki so se znašle v polfinalu, so si zaslužile, da so tu. Moram priznati, da smo si najmanj želeli Maribor, ampak kar je, je. Borili se bomo po najboljših močeh in poskusili presenetiti. Tekmi sta dve, prvo igramo doma, upamo na pozitiven rezultat," je po žrebu dejal Rudarjev predstavnik Miran Jalušič.

Trener šestkratnega pokalnega prvaka Maribora Darko Milanič pa je žreb pospremil z naslednjimi besedami: "Namen je popolnoma jasen. Želimo si igrati v finalu tega tekmovanja. Ne glede na to, da je tekmec kakovosten in da nas čakata dve zelo zanimivi tekmi, imamo jasno začrtan cilj, torej zmago. Tako kot največkrat v pokalu so to zgodbe zase, nevezane na prvenstvo. Naloga bo zahtevna, vendar smo pripravljeni nanjo."

Največje presenečenje te pokalne sezone je drugoligaš Garmin Šenčur, ki je z uvrstitvijo v polfinale dosegel največji uspeh v zgodovini kluba. Njegov strateg Branko Pavlin pravi, da pred žrebom niso imeli posebnih želja. "Tukaj smo edini drugoligaš, vsi so favoriti proti nam, vendar pokalno tekmovanje ima vedno svoj draž. Mislim, da bomo tudi proti Celju igrali dve kakovostni tekmi in se nadejamo uvrstitve v finale," pravi Pavlin.

Njegov kolega na celjski klopi Damjan Romih razmišlja podobno: "Glede na to, da je Šenčur v drugi ligi, smo zadovoljni z žrebom. Po drugi strani pa moramo vedeti, da bo odločala dnevna forma in razpoloženje igralcev. Gre za nepredvidljiv dvoboj, si pa dejansko želimo in upamo na finale." Celjani so se doslej enkrat (2005) veselili pokalne lovorike.

Moštva bodo za uspeh v tem tekmovanju tudi nagrajena. Skupni nagradni sklad znaša 30.000 evrov, od tega jih bo zmagovalec dobil 12.000, poraženec v finalu pol manj, določen delež pa bodo dobili tudi poraženci iz četrtfinala in polfinala.

Hervis pokal Slovenije, polfinale, prve tekme:

11. aprila:
Rudar Velenje – Maribor
Garmin Šenčur – CM Celje

Povratni tekmi bosta na sporedu 18. aprila v Mariboru in Celju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.