Šport > Nogomet
7 ogledov

''Pokal ne more popraviti vsega''

Sport 03.04.11, darko milanic, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Mariborski nogometaši bodo s pohodom na deveto pokalno lovoriko v zgodovini kluba iskali obliž na rane iz pretekle sezone. Nasprotnik na koprski Bonifiki, kjer se bo tekma začela ob 20.30, bodo nogometaši Celja.

Koprski stadion bo ob 20.30 prizorišče finala Pokala Slovenije, v katerem se bosta pomerila Maribor in Celje. Vijoličastim v zaključku prvenstvan ni uspelo izpolniti zastavljenega cilja, tako da se je prve ligaške lovorike po več kot dveh desetletjih veselila ljubljanska Olimpija

Mariborčani se nadejajo zmage, čeprav priznavajo, da ta ne bo popravila razočaranja, ki so ga doživeli v ligi.

''Vsaka lovorika šteje, vsaka ima pomen. Nič drugače ni niti ob priložnosti, da v sredo osvojimo pokal. Ne gledamo na to tekmo kot na možnost reševanja sezone. Osvojitev pokala, razumljivo, ne bi popravila vsega, kar se je dogajalo med sezono. Gre pa za velik izziv, posebno poglavje. Pokalno tekmovanje je nepredvidljivo, stanje na lestvici ali prejšnje preizkušnje nimajo pomena. Zahteve do ekipe bodo povezane s tem, da želimo končati sezono z zmago in vse moči smo usmerili k uresničitvi cilja,'' je povedal trener Darko Milanič.

Marcos Tavares | Avtor: Profimedias Profimedias
Mariborčani pred tekmo s Celjani nimajo težav s poškodbami, zato igralski kader ne bi smel biti vprašljiv. Po prestani kazni se med kandidate za nastop vrača Aleš Mertelj.

''Na zadnjih treningih sem videl tisto pozitivno vznemirjenost, bilo je dovolj energično. To pomeni dober obet in potrditev, da fantje komaj čakajo tekmo. Celje sodi med neprijetne tekmece, vemo, kaj nas čaka. Popravnega izpita ni in tako moramo stopiti na igrišče,'' je dodal Milanič.

Tavares: Mi smo Maribor

Svoj pogled na sklepno dejanje sezone je na tiskovni konferenci predstavil tudi Marcos Tavares. ''Žal nismo postali prvaki, nismo skrivali razočaranja, toda ostajamo ekipa z zmagovalno miselnostjo in zdaj hočemo dvigniti pokalno trofejo. Veliko je vprašanj o pritisku, ki pa smo ga že vajeni. Mi smo Maribor, tako je zmeraj. Zavedamo se, da bo tekma zelo zahtevna, a je še dovolj energije za zadnjo tekmo. Odločal bo boj na vsakem delu igrišča, moramo biti povsem osredotočeni na naše naloge. Vse bomo naredili, da zmagamo. Nočemo končati sezone praznih rok. Velikokrat smo igrali v finalu, imamo dovolj izkušenj in poznamo način, kako priti do zmage v tako specifičnih dvobojih,'' je povedal Brazilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.