Šport > Nogomet
28 ogledov

Pokal: Šenčur prek Kopra v polfinale!

Luka Koper Šahtar Karaganda Barbara Milavec
Drugoligaš Garmin Šenčur je senzacionalni tretji polfinalist pokala Hervis, potem ko so Gorenjci na zaostali povratni tekmi četrtfinala na Bonifiki remizirali z Luko Koper (2:2). Rudar Velenje, CM Celje in Šenčur zdaj čakajo le še na zmagovalca dvoboja med Mariborom in Zavrčem, ki bo na sporedu 16. novembra. Prva tekma se je končala s 3:3.

Po koncu šampionske zgodbe in odhodu Mirana Pavlina iz Luke Koper sta na Bonifiki spet zavladala kar dva Pavlina, na žalost domačih navijačev v napačnem dresu. Trener Branko Pavlin se je namreč z Garminom Šenčurjem veselil enega največjih, če ne celo največjega uspeha v zgodovini kluba, saj so Gorenjci na prestavljeni tekmi četrtfinala pokala Hervis ob obali iztržili remi, ki jih je zaradi golov v gosteh (prva tekma se je končala z 0:0) potisnil med najboljše štiri.

Koprčani so na domači tekmi dvakrat vodili, na koncu pa je Šenčurju polfinale z golom v 78. minuti zagotovil Albin Kotnik. Za goste je izenačujoči gol v prvem polčasu zabil Luka Pavlin, potem ko je Janez Aljančič zatresel lastno mrežo za vodstvo kanarčkov. Gol Mihe Blažiča za drugo vodstvo Koprčanov je bil na koncu premalo.

Pokal Hervis, četrtfinale, povratna tekma:

Luka Koper : GARMIN ŠENČUR 2:2 (1:1) /0:0/
Aljančič (32/a.g.), Blažič (72); Pavlin (37), Kotnik (78)

AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki se je uvrstila v polfinale
/0:0/ v poševnicah je rezultat s prve tekme

Komentarjev 1
  • 1111 21:43 02.november 2011.

    ...bravo koper! ni kaj, treba bo kakšnega pošteno ožlepat v klubu, al je to samo scenarij nekoga ali nekaterih?????