Šport > Nogomet
5 ogledov

Poker svežih brazilskih asov

Hernanesa je poleti intenzivno lovila Barcelona, a je bil zanjo predrag. Žurnal24 main
V domovini nogometa Braziliji se rojevajo štiri velike zvezde, ki bodo po prepričanju strokovnjakov že kmalu krojile usodo brazilskega reprezentančnega nogometa.

Čeprav brazilska reprezentanca v zadnjih letih ne deluje tako zastrašujoče kot nekoč, je domovina nogometa še vedno največji vrelec vrhunskih nogometašev na svetu. Vsako leto se v svet iz Brazilije poda na stotine igralcev, a tistim najboljšim se z odhodom ne mudi. Dežela sambe tako doma še vedno čuva kvartet mladih asov, ki bodo po prepričanju številnih v izbrani vrsti nekoč nasledili Ronalda, Ronaldinha, Kakaja in ostale. Spoznajte brazilske nogometne dragulje v nastajanju!

 
 

Brazilija ima le enega superzvezdnika – Hernanesa. Ima vse, kar vrhunski nogometaš potrebuje. Dober je z obema nogama, dobro igra v obrambi, je odličen podajalec in vrhunski izvajalec prostih strelov.

Vanderlei Luxemburgo

 
Hernanes (23 let, Sao Paulo)
Anderson Hernanes de Carvalho Andrade Lima je med vsemi štirimi biseri iz našega seznama najstarejši, navkljub številnim ponudbam iz Evrope pa so pri Sao Paulu prepričani, da bodo evropski giganti slej kot prej prisiljeni plačati zahtevani znesek: 25 milijonov dolarjev . Hernanes je že brazilski reprezentant, v Braziliji pa nanj velike upe polagajo predvsem zaradi tega, ker na igrišču opravlja funkcijo, ki je v tem trenutku ena od glavnih hib izbrane vrste – defenzivni vezist. Hernanesa so španski mediji poimenovali kar "brazilski Pirlo", saj naj bi bila podobnost s slogom igre italijanskega zvezdnika naravnost izjemna. V prihodnosti se bo za svoje mesto v "selecau" boril z Andersonom iz Manchestra, zaradi izjemnih tehničnih sposobnosti pa ga v Braziliji nekateri primerjajo tudi s njegovim predhodnikom pri Sao Paulu Kakajem . Eden najbolj cenjenih brazilskih trenerjev Vanderlei Luxemburgo je prepričan, da je Hernanes že danes eden najboljših na svetu. "Brazilija ima le enega superzvezdnika – Hernanesa. Ima vse, kar vrhunski nogometaš potrebuje. Dober je z obema nogama, dobro igra v obrambi, je odličen podajalec in vrhunski izvajalec prostih strelov," pravi Luxemburgo. Zanj v vrsti čakajo Barcelona , Milan in moskovski CSKA , a Hernanesu se ne mudi. "Tudi če odidem leta 2015, mi ne bo prav nič žal. Nič ne vem o zanimanju Barcelone, zato se s to mislijo sploh ne ukvarjam. Trenutno me zanima le to, kako bi lahko čim bolj napredoval," pravi ambiciozni Brazilec.



 
 

Radi bi, da si še naprej kalil pri nas, vendar je zanimanje zares neverjetno. Najraje bi ga kar skrili.

Predsednik Gremia o Douglasu

 
Douglas Costa (18 let, Gremio)
Gremio ima novega Ronaldinha . Mladi Douglas Costa je že ob svojem debiju zabil zadetek in številni so mnenja, da je klub iz Porto Alegreja po Ronaldinhu, Andersonu, Lucasu Leivi in Carlosu Eduardu dobil novega igralca svetovnih razsežnosti. Njegov klub zanj zahteva kar 21 milijonov evrov , za ofenzivnega igralca sredine igrišča pa se resno zanimajo Barcelona , Real Madrid in Manchester United . "Radi bi, da si še naprej kalil pri nas, vendar je zanimanje zares neverjetno. Najraje bi ga kar skrili," pravi predsednik Gremia Paolo Odone . Tudi njegova mama si ne želi, da bi "Douglinhas" (mali Douglas) odšel s trebuhom za kruhom v širni svet. "Prekmalu je še. Tukaj ima še veliko za pokazati," pravi Douglasova mama. Španski mediji trdijo, da ga Real želi pripeljati kot zamenjavo za Robinha , še bolj zavzeto pa ga spremlja skavt Manchester Uniteda Jaap Stam , ki je že večkrat naročil trenerju Alexu Fergusonu naj ne izpusti mladega zvezdnika.



 
 

Pripravljen je za španski nogomet. Tam mu ne bo težko, saj bo že čez dve leti številka devet brazilske reprezentance.

Zastopnik Keirrisona

 
Keirrison (19 let, Coritiba)
Gremio ima novega Ronaldinha, Coritiba pa po prepričanju Brazilcev novega RomariaKeirrisona da Souzo Carneira . Devetnajstletni napadalec je v dveh letih za svoj klub zabil kar 54 zadetkov , Coritiba pa zanj zahteva 25 milijonov dolarjev . Najbolj se je zanj zagrela Valencia , ki že dalj časa išče partnerja Davidu Villi. "Sanjam o igranju v Evropi. Za to trdo delam vsak dan in upam, da se mi bodo te sanje kmalu uresničile," pravi Keirrison, nova replika tipičnega brazilskega napadalca – hiter, okreten in neverjetno tehnično nadarjen. Njegov zastopnik je prepričan, da bo kmalu postal standarden član brazilske reprezentance. "Pripravljen je za španski nogomet. Tam mu ne bo težko, saj bo že čez dve leti številka devet brazilske reprezentance." Keirrison ima podoben vzdevek kot Cristiano Ronaldo – K9 .



Dentinho (19 let, Corinthians)

Zadnje ime na našem seznamu je Bruno Ferreira Bonfim oziroma Dentinho . Kdor je takoj pomislil na zobozdravnike, je imel prav – Dentinho v portugalščini pomeni "mali zob" oziroma "zobek", Dentinho pa si je takšen vzdevek prislužil zaradi precej "razgibanega" prednjega dela zobovja.. Napadalec Corinthiansa je v zadnjih dveh letih zabil 25 golov, se izkazal z odličnimi igrami in zbudil zanimanje londonskega Arsenala . "Arsenal je poslal ponudbo Corinthiansu, vendar pa se niso želeli pogajati. Nisem zaskrbljen – moj trenutek še prihaja," pravi tehnično dovršen napadalec, ki je pred letom dni zavrnil kar deset milijonov dolarjev težko ponudbo arabskega Al-Hilala. Njegov goreč pristaš je tudi brazilski predsednik Lula da Silva , ki je pred pričetkom olimpijskih iger selektorja Carlosa Dungo kar javno pozval, naj Dentinha vključi na seznam potnikov za Peking .

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.