Šport > Nogomet
16 ogledov

Pokorn: Poškodoval me je namerno!

Večina mladih Triglavanov nabira prve izkušnje v Prvi Ligi, v svojih vrstah pa i Žurnal24 main
Nogometaša Celja Jalna Pokorna po prekršku kapetana Rudarja Almirja Sulejmanovića čaka daljša odsotnost z zelenic. Pokorn trdi, da ga je nasprotnik namerno poškodoval.
 
 

Od Sulejmanovića nisem prejel niti opravičila za njegovo namero, kaj šele da bi povprašal o mojem stanju.

Jalen Pokorn

 
Vezist Celja Jalen Pokorn je na nedeljskem prvenstvenem srečanju z Rudarjem utrpel poškodbo kolena. Bolj kot daljša odsotnost pa ga je zmotil start branilca in kapetana Rudarja Almirja Sulejmanovića . Pokorn trdi, da ga je nasprotnik namerno poškodoval. Dvoboj s Sulejmanovićem iz 59. minute nedeljske tekme je opisal takole: "Na sredini igrišča sva bila v boju za žogo, do katere sem prišel pred njim. Ko sem žogo prejemal, me je Sulejmanović, po mojem mnenju namerno, s podplatom nogometnega čevlja močno zadel v stranski del kolenskega sklepa. Stojno nogo mi je povsem iztegnilo. Na kolenu so ostale jasne sledi udarca," pravi Pokorn, ki ga je zbodlo tudi to, da se mu velenjski branilec po tekmi ni opravičil ali se pozanimal o stanju njegovega kolena.

Ni še znano, kako dolgo bo odsoten Pokorn. © Saša Despot

 
"Bolečine so bile neznosne, zato sem bil primoran igrišče predčasno zapustiti. Hude bolečine so ostale. Upam, da bo z mojim kolenom bolje kot kažejo prvi dnevi po poškodbi. Čeprav je bil sodnik Skomina v neposredni bližini, pa Sulejmanović za prekršek ni bil kaznovan. Sam sem mnenja, da taki igralci, ki s tovrstnimi potezami 'kraljujejo' po igriščih, tam nimajo kaj iskati in bi morali biti najbolj ostro kaznovani. To je umazano in s športnim bontonom povsem skregano," je ogorčen gorenjski vezist na začasnem delu v Celju. Za zdaj še ni znana točna diagnoza njegove poškodbe.

Sulejmanović: Imel sem ga za prijatelja
Almir Sulejmanović je ob Pokornovih navedbah ostal brez besed. Rudarjev kapetan zatrjuje, da obtožbe vezista Celja nimajo osnove. "Šokiran sem. Nikakršne namerne poškodbe ni bilo. Žalostno, celo smešno je, da Pokorn tako razmišlja. Poznava se vrsto let, lahko rečem, da sva bila prijatelja, zdaj pa naj bi ga jaz želel poškodovati," nam je zgrožen povedal 'Braco', ki je takole opisal sporni trenutek: "Šlo je za boj za žogo, ki se je od mene odbila v prazen prostor. On je bil tisti, ki je šel v drseči start, jaz pa sem le blokiral žogo z obema nogama. Ni bilo niti blizu drsečega starta. Sodnik je dosodil prekršek in temu sem se še čudil, saj sem menil, da pravega stika med mano in Jalnom ni bilo. Vmes je bila še žoga. Sodnik je rekel, da je bil prekršek, ker je šlo za blok z obema nogama. Če bi sodnik mislil, da je šlo za težji prekršek, bi mi pokazal karton." Sulejmanović je skušal Pokorna tudi priklicati, a ga ni dobil na telefon.

 
 

Šokiran sem. Ne vem, kaj bi rekel. Morda poskuša tako pritegniti pozornost javnosti.

Almir Sulejmanović

 
Velenjskega kapetana je tudi presenetila poteza nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki se je odločil o svojih težavah najprej obvestiti slovensko javnost. "Šokiran sem, ker je šel na tak način v javnost. Lahko bi najprej vprašal mene. V tistem trenutku, v žaru borbe, nisem želel nikogar poškodovati. Ne vem, kaj bi rekel. Morda poskuša pritegniti pozornost javnosti."

Stefanović meni, da bi morali spor reševati interno. © IFP

 
Stefanović proti, Skomina ni zgovoren
Za mnenje o incidentu smo poprosili tudi predsednika SPINS Dejana Stefanovića , ki ne odobrava Pokornove poteze. "O tem ne morem soditi, ker tekme nisem videl. Med tekmo pride do specifičnih položajev, igralci reagirajo in to kasneje obžalujejo. Vsakega starta ne bi analiziral, saj je takih lahko na posamezni tekmi tudi deset. Jalen ima verjetno svoje razloge za medijsko vojno, sam pa takih individualnih akcij ne podpiram. Moral bi se obrniti na nas, da bi poskušali to rešiti znotraj naših vrst," je povedal Stefanović.

Glavni sodnik srečanja Damir Skomina ni bil tako zgovoren. "Tega ne želim komentirati. Lahko rečem samo, da če bi videl težak prekršek, bi ga tudi kaznoval. To je vse, kar bi povedal," je povedal 31-letni Koprčan. Pa lahko Združenje nogometnih prvoligašev igralca naknadno kaznuje, če sodnik ni pravilno ocenil prekrška? Odgovor na to vprašanje je ponudil sekretar ZNPL Andrej Zalar . "Zadeva je malce bolj zapletena, kot je videti na prvi pogled. Lahko kaznujemo igralca, če ugotovimo, da sodnik prekrška ni videl. In ga zato seveda ni sankcioniral. Če pa je sodnik videl prekršek, igralca ni možno naknadno kaznovati," pravi Zalar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.