Šport > Nogomet
36 ogledov

Pokrovitelji rešili Hoeneßa: ostaja predsednik

Schweinsteiger Robben Hoeness Bayern München Alba Bundesliga četrtfinale prvenst EPA
Tudi po seji nadzornega odbora bavarskega nogometnega velikana Uli Hoeneß ostaja na čelu Bayerna Münchna. Hoeneß je vpleten v veliki finančni škandal s skrivanjem bančnih računov v Švici, zato je nadzornemu odboru ponudil zamrznitev svojega položaja, a je prekaljeni maček dobil podporo članov odbora, v katerem so tudi največji pokrovitelji.

"V interesu nogometnega kluba FC Bayern je, da se Hoeneß popolnoma posveti doseganju nadaljnjih športnih ciljev v finalu Lige prvakov 25. maja in finalu nemškega pokala 1. junija, zato smo se sporazumno odločili, da bo še naprej deloval kot predsednik," so sporočili iz Bayerna.

Enainšestdesetletnik, ki se je takoj na začetku zasedanja opravičil in obžaloval svoja dejanja, povezana z laganjem o svojih bančnih računih v tujini in izogibanjem davkom, je tako dobil zaupnico za nadaljevanje dela v Bayernu.

Uli Hoeneß je na čelu bavarskega nogometnega velikana od leta 2009. Nekdanji nogometni reprezentant in igralec Bayerna je za zdaj lahko miren, čeprav mu grozi celo zaporna kazen. V okviru preiskave nezakonitih ravnanj, to so davčni organi in tožilstvo sprožili po Hoeneßovi januarski samoprijavi, se je uspešni poslovnež, solastnik podjetja za izdelavo priljubljenih bavarskih svežih klobasic (pečenic), priporu izognil s plačilom varščine v višini petih milijonov evrov.

V nadzornem odboru Bayerna sedijo tudi predstavniki sponzorjev iz nekaterih največjih nemških podjetjih, kot so Adidas, Audi, Volkswagen in Deutsche Telekom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.