Šport > Nogomet
43 ogledov

Poleti zaslužil več kot CR7 v celi sezoni

mino raiola Profimedias
''Superagent'' Mino Raiola je med poletnim prestopnim rokom samo s provizijami zaslužil kar 30 milijonov evrov.

Mino Raiola je najprepoznavnejši nogometni agent na svetu, ki med drugim skrbi za Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbaja, Henrikha Mkhitaryana in Maria Balotellija.

Vsi štirje omenjeni nogometaši so v poletnem prestopnem roku zamenjali delodajalca, kar je t.i. ''superagentu'' navrglo neverjetnih 30 milijonov evrov.

Za lažjo primerjavo, Raiola je med poletnim prestopnim rokom zaslužil več kot znaša celoletna plača Cristiana Ronalda pri Real Madridu (21 milijonov evrov). Ob tem velja omeniti, da pretežni del Ronaldovega zaslužka ne prihaja iz klubske blaganje, temveč s strani njegovih pokroviteljev.

Raiola je s prestopom najdražjega nogometaša vseh časov Paula Pogbaja, za katerega je Manchester United odštel vrtoglavih 105 milijonov, pospravil 20 milijonov evrov provizije.

Tri milijone mu je navrgel prestop Zlatana Ibrahimovića, ki se je na Old Trafford preselil kor prost nogometaš. Dodatnih osem milijonov pa mu je prinesel dogovor med rdečimi vragi in Borussio Dortmund. Angleški prvoligaš je za nakup armenskega vezista Henrikha Mkhitaryana odštel 42 milijonov.

Balotelli bo kariero nadaljeval v Nici, kamor je odšel kot prost nogometaš.

 
Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 15:25 02.september 2016.

    sam jih ni strgal, pač pa je drago plačal dodatno storitev, najprej drgnenje, da so videt obšlesane, potem pa še trganje, japiji že vedo, kdo je revež in nosi stare razcapane cunje in kdo jih kupi, maj pač nos zato, ke so pač japiji

  • maresem 13:01 02.september 2016.

    Kaj mu pomaga, še vedno nima za nove hlače.