Šport > Nogomet
22 ogledov

Policija bo delala po ustaljenih postopkih

Nogometni navdušenci si želijo, da do takšnih izgredov na sredinem srečanju ne b Žurnal24 main
Po prvem letošnjem večnem hokejskem derbiju med Olimpijo in Jesenicami nas čaka še prvi nogometni večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Preverili smo, kako bodo policisti skrbeli za varnost.
Policijska uprava Ljubljana bo opravila varovanje na prireditvi v skladu z varnostno ceno in po postopkih ter na način, ki je za takšne dogodke predviden. Policija je glede na varnostno oceno pripravila varnostni načrt, s čimer bo zagotavljala ukrepe varovanja tekme.
Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana

Večni derbiji med Olimpijo in Mariborom imajo že dolgo zgodovino. Tako na igrišču kot tudi na tribunah. Na žalost so se najbolj goreči pristaši obeh moštev namreč (pre)večkrat zapletli tudi v fizične in ne le verbalne obračune. Seveda so želje vseh vpletenih, da do medsebojnega obračunavanja na sploh prvem večnem derbiju na novem stadionu v Stožicah ne bi prišlo, a organizatorji na čelu s policijo ničesar ne želijo prepustiti naključju. Potem ko so konec tedna iz vodstva Olimpije sporočili, da so zaradi neustreznih varnostnih razmer celo ustavili prodajo kart, je bil večni derbi celo v nevarnosti, a odgovorni so le prišli do dogovora, tako da bodo nogometaši Olimpije in Maribora v sredo zagotovo odigrali prvi medsebojni obračun v letošnji sezoni.

Ker gre za tekmo visokega tveganja, bo na tekmi prisotno povečano število varnostnikov in tudi policistov. S policije so za zurnal24.si sporočili, da bodo delali po ustaljenih postopkih. "Policijska uprava Ljubljana bo opravila varovanje na prireditvi v skladu z varnostno ceno in po postopkih ter na način, ki je za takšne dogodke predviden. Policija je glede na varnostno oceno pripravila varnostni načrt, s čimer bo zagotavljala ukrepe varovanja tekme,“ je za zurnal24.si dejal tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek in nato nadaljeval: "Na ustni obravnavi so bili dogovorjeni dodatni varnostni ukrepi, za varnost obiskovalcev na nogometni tekmi, ki bodo določeni v izdanem dovoljenju upravne enote.

Razdvojevanje navijaških skupin je v skladu z 2. odstavkom 16. člena Uredbe o splošnih ukrepih v športnih objektih na športnih prireditvah.
Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana

Veliko je bilo govora tudi o tako imenovanih živalskih kletkah, ki bi ostro ločile navijače. Organizatorji se za ta skrajni ukrep niso odločili, toda navijači bodo kljub temu ločeni. "Razdvojevanje navijaških skupin je v skladu z 2. odstavkom 16. člena Uredbe o splošnih ukrepih  v športnih objektih na športnih prireditvah. Sama izvedba ukrepov pa je razvidna iz dovoljenja upravne enote,“ nam je na to temo odgovoril Stojnšek, ki iz operativno-taktičnih razlogov ni mogel razkriti,  koliko policistov bo sodelovalo pri varovanju prireditve in tudi, koliko policistov bo navijače Maribora spremljalo od železniške postaje do stadiona v Stožicah. Kako pa bodo policisti ukrepali v primeru izgredov? "Policisti bodo posredovali in ukrepali v skladu z danimi pooblastili,“ je odvrnil Stojnšek, ki je še enkrat vse obiskovalce pozval, da upoštevajo navodila organizatorja. V dobro nogometa upamo, da bo temu res tako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.