Šport > Nogomet
1 ogledov

Policisti pridržali belgijske huligane

policija maribor brugge Bralka
Mariborski policisti so imeli kar nekaj dela z navijači belgijskega Bruggeja, ki je včeraj po epskem preobratu v Ljudskem vrtu slavil s 4:3. Policisti so pridržali več belgijskih državljanov, dvema Slovencema pa izdali plačilni nalog.

V poročilu mariborske policijske uprave med drugim piše, da so policisti po lastnem načrtu opravili varovanje javne prireditve, ki je bila v tem primeru tekma med Mariborom in Club Bruggejem v 5. kolu Evropske lige. Srečanje so po velikem preobratu s 4:3 dobili gostje iz Belgije. Sinoči pa ni bilo vroče le na igrišču, temveč tudi v okolici Ljudskega vrta. Prvi incidenti so se pojavili že v popoldanskem času: "V popoldanskem času se je na Poštni ulici nahajala skupina okoli sto državljanov Belgije, ki vstopnic za javno prireditev niso kupili od svojega kluba oziroma vstopnic sploh niso imeli. Med njimi so se nahajali tudi navijači s prepovedjo obiskov nogometnih tekem v Belgiji oziroma navijači, poznani kot hujši izgredniki v tujini in na domačih tekmah kluba. Ker je organizator prireditve odločil, da omenjene skupine ne bo spustil na prireditveni prostor in je bilo mogoče pričakovati, da bi lahko prišlo do ogrožanja življenja ali osebne varnosti ljudi ali do ogrožanja premoženja večje vrednosti, so policisti v skladu z 39. členom Zakona o policiji osebam prepovedali dostop do prireditvenega prostora in omejili gibanje v njegovi neposredni bližini," so štajerski policisti zapisali v poročilu.

"Ob 18.40 so na Strossmayerjevi ulici pridržali 21 državljanov Belgije, ki so kljub omejitvi gibanja poskušali priti do prireditvenega prostora. Vsem so izdali plačilne naloge. V križišču Strossmayerjeve ulice in Gosposvetske ceste so trem državljanom Belgije izdali plačilne naloge, ker so s steklenicami obmetavali mimoidoče. Dva državljana Belgije, ki sta bila pod vplivom alkohola in brez vstopnic, sta poskušala vstopiti na prireditveni prostor. Policisti so jima izdali plačilna naloga. Prav tako so zaradi kurjenja šala na prireditvenem prostoru izdali plačilni nalog enemu slovenskemu državljanu, drugima dvema pa zaradi pretepanja okoli 22. ure na Vetrinjski ulici. Ob 22.40 so policisti na Slomškovem trgu pridržali tri belgijske državljane, ki so se pretepali," so še dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.