Šport > Nogomet
13 ogledov

Poljaki dan pozneje vzeli točki Angležem

Varšava Poljska Anglija državni nacionalni stadion kvalifikacije SP 2014 Brazili
1/8
EPA
Manj kot 24 ur potem, ko je bila tekma med Poljsko in Anglijo v Varšavi odpovedana zaradi hudega naliva, so gostitelji letošnjega evropskega prvenstva na prestavljeni tekmi prišli do zaslužene točke (1:1). Pod zaprto streho sta zadela Wayne Rooney in Kamil Glik.

Anglija ni izkoristila možnosti, da na vrhu skupine H pobegne zasledovalcem, saj so ji Poljaki v Varšavi zadajali veliko težav in na koncu zasluženo osvojili točko. Ta Otočane s tekmo več ohranja na vrhu skupine, kjer Črna gora s tekmo manj zaostaja le za točko.

• Torkove tekme: Epski povratek Švedov po 0:4
• Tirana ni Copacabana: Slovenija po porazu daleč od SP

Wayne Rooney je na težkem igrišču, ki ga je dan prej dodobra namočilo hudo neurje, srečno zadel za vodstvo gostov po podaji iz kota Stevena Gerrarda. Rooney je zgrešil žogo z glavo, a se je le-ta od njegove rame odbila v mrežo. Anemični gostje kljub vodstvu niso prevzeli pobude, kar se jim je maščevalo v nadajlevanju.

Branilec Kamil Glik je po podobni akciji kot Rooney izenačil v drugem polčasu. Soigralec Valterja Birse pri Torinu je izkoristil veliko napako vratarja Joa Harta, ki je 20 minut pred koncem tekme slabo zapustil vrata.

Angleži se lahko tolažijo vsaj s podatkom, da so podaljšali niz nepremagljivosti proti Poljakom, proti katerim niso izgubili že od leta 1973 ali 15 zaporednih tekem.

Poljaki raziskujejo torkovo "sramoto"

Poljski mediji vse od uradne odpovedi torkove tekme v Varšavi, ki bi se morala na državnem stadionu v prestolnici začeti ob 21. uri, iščejo krivce za "državno sramoto", kot so poimenovali dogajanje pred, med in po kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta.

Obe ekipi se namreč nista mogli dogovoriti glede zaprtja strehe (stadion, ki je gostil otvoritveno tekmo Eura 2012 omogoča to možnost), saj je vremenska napoved predvidevala zgolj "močnejše" deževje, ki se je kasneje razvilo v pravo neurje, po katerem igra na povsem razmočeni zelenici ni bila več mogoča.

Od 2.500 angleških navijačev jih je v Varšavi dan dlje ostalo okrog tisoč, vsem omenjenim pa bodo angleški reprezentanti povrnili stroške dodatnega dne bivanja. Ostali si bodo skušali denar priboriti pri Poljski nogometni zvezi (PZPL).

Poljaki torkovo dogajanje na YouTubu primerjajo s kultno nadaljevanko Obalna straža:

Kvalifikacije za SP 2014, 4. kolo:

Skupina H

Poljska : Anglija 1:1 (0:1)
Glik (70); Rooney (31)

Že odigrano:
Ukrajina : Črna Gora 0:1 (0:1)
Damjanović (45)

San Marino : Moldavija 0:2 (0:0)
Dadu (73), Epureanu (78)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.