Šport > Nogomet
23 ogledov

Poljska in Ukrajina sta pripravljeni

V Poznanju so že odprli. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Evropsko prvenstvo leta 2012 v Ukrajini in na Poljskem ni več ogroženo. Uefa je v ponedeljek potrdila vseh osem mest, ki bodo gostila tekme prihodnjega Eura.
Ženski Euro 2013 na Švedskem
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bo žensko evropsko prvenstvo leta 2013 gostila Švedska. Skandinavci so v boju za pridobitev organizacije turnirja, na katerem bo nastopilo 12 najboljših evropskih ekip, premagali Nizozemsko.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v ponedeljek potrdila vseh osem mest, ki bodo gostila tekme evropskega prvenstva leta 2012 v Ukrajini in na Poljskem ter s tem končala namigovanja, da sta državi nepripravljeni na največji turnir stare celine. Uefa je dala zeleno luč poljskim mestom Varšava, Gdansk, Wroclaw in Poznanj ter ukrajinskim Lvov, Harkov, Donjeck in Kijev, čeprav še vedno obstajajo dvomi, da bodo stadioni zgrajeni do predvidenih rokov.

Novi stadion v Poznanju so odprli že pred mesecem, v Gdansku bo nared v začetku 2011, v Varšavi junija istega leta, medtem ko zamujajo dela v Wroclawu. Tudi ukrajinska stadiona v Donjecku in Harkovu še nista končana, obnova starega objekta v Kijevu naj bi bila končana do junija 2011. Za zdaj je največ težav s stadionom v Lvovu.

Wroclaw in Poznanj bosta gostila po tri tekme v skupinskem delu, Gdansk še enega četrtfinalnega, Varšava pa tri skupinske ter tekmi četrtfinala in polfinala. Harkov in Lvov sta dobila po tri skupinske tekme, v Donjecku bo še en četrtfinale in polfinale, Kijev pa bo gostil tri skupinske tekme, četrtfinale in finale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.