Šport > Nogomet
6 ogledov

Poljski 'navijači' napadli policista

Slovenska policija sodeluje z varnostnimi organi različnih držav. (Foto: Reuters
1/11
Žurnal24 main
Poljski 'navijači' očitno ne morejo iz svoje kože. Med gostovanjem njihove reprezentance v Sloveniji so trije izmed njih s palico napadli enega od policistov. Vse tri so pridržali.
 

Tudi naši navijači niso "angelčki"

Iz PU Maribor so še sporočili, da so obravnavali tudi šesterico naših navijačev. Med temi sta tudi dva, ki sta z metanjem bakel na igrišče za nekaj trenutkov celo prekinila srečanje. Policisti so obema izdali plačilni nalog.

Poljski navijači spadajo med najbolj vročekrvne v Evropi. Že večkrat so se "izkazali" z nešportnim navijanjem, ki se je pogosto končalo tudi z verbalnimi obračuni s policisti. Ob prihodu poljske nogometne reprezentance so se zato slovenski organi pregona zelo dobro pripravili na prihod zloglasih poljskih navijačev. Kljub trudu pa jim ni uspelo preprečiti, da poljski navijači ne bi znova opozorili nase. Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je trojica poljskih navijačev z deskami in kovinsko palico, dolžine 2,60 metra, napadla policista. Vse tri so pridržali. Zoper njih pa bodo podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

To pa še ni bilo vse, policisti so obravnavali še 68 poljskih navijačev, ki so na stadion Ljudski vrt hoteli kljub dejstvu, da niso imeli vstopnice!  Vse so pridržali in jim izdali plačilne naloge zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in neupoštevanja odrejenega zakonitega ukrepa s strani policistov. Seveda to ne velja za vse poljske navijače, toda vsaj nekateri izmed njih resnično ne vedo, da se na tekmo pride zato, da se navija za svojo reprezentanco, in ne zato, da se razgraja in razbija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.