Šport > Nogomet
4 ogledov

Polna blagajna

LJUBJANKIC IN SULER - dejan slokar - main Žurnal24 main
Zlatan Ljubijankič, do nedavnega član nogometnega kluba iz Domžal, si je našel nov klub. Štiriindvajsetletni nogometaš bo branil barve belgijskega prvoligaša Genta.
"Vidim ga kot enega od treh napadalcev v našem moštvu. Vemo, da v zadnjem mesecu ni treniral, zato bo moral stopiti na plin. Verjamem, da bo prava okrepitev za naš klub," je ekskluzivno za Žurnal24 povedal trener belgijskega prvoligaša Genta Trond Sollied . Na vprašanje, kdaj se je pričel zanimati za usluge 24-letnega napadalca, je odgovoril: "Spremljali smo ga na treh tekmah in dobili veliko informacij o njem."
 

Balkanska kolonija

Klub je v tej sezoni osvojil 27 točk in je trenutno na 5. mestu. Ljubijankič bo dobro zapolnil kolonijo igralcev nekdanje Jugoslavije. V klubu so že Bošnjak Mehmedalija Čovič, Srbi Bojan Jorgačević, Miloš Marić, Djordje Svetličić in Aleksandar Mutavdžić, Hrvat Dario Smoje ter Makedonec Boban Grncarov.

Domžale so zaslužile
Vrednost celotnega prestopa znaša 2.5 milijona evrov. Po besedah športnega dirketorja Domžal Nenada Protege je omenjena vsota za Gent druga najvišja v zadnjih 18 letih. Po informacijah naših belgijskih virov se je v blagajno Domžal usedlo skoraj 800.000 evrov, ostalo pa je namenjeno igralcu (vključeni so njegovi prihodki v štirih sezonah in pol) ter njegovemu agentu. Če agentova provizija znaša 20 odstotkov, potem je nogometaš dobil 1.360.000 evrov. To je bruto znesek, od katerega je potrebno odšteti še davek, ki pa v Belgiji znaša 49 odstotkov. Ljubijankič se je veraj že predstavil belgijskim novinarjem. Medtem, ko za nas ni bil dosegljiv, je za njih povedal, da se je za Gent odločil zaradi igralcev, ki so se v večje sredine prodali ravno iz tega kluba.


Ljubijankič se je preselil v Belgijo. © SPS

 

Odlična odskočna deska
Eden od takih je 37-letni branilec Emil Šterbal , ki zdaj igra za ptujsko Dravo, kjer je tudi pomočnik trenerja. "Gre za peti klub v Belgiji. Čeprav v zadnjem času nima velikih uspehov, se v njem dobro dela. Gre za finančno zelo stabilen klub, zagotovo ima trikrat večji proračun od povprečnega slovenskega kluba," je dejal Šterbal, ki je preprian, da se je Ljubijankič dobro odločil: "Belgija je v središču. Okrog so Nemičja, Francija, Nizozemska, tudi Anglija. Na tekmah so skavti. Z dobrimi igrami bo lahko podpisal še kakšno vidnejšo pogodbo."

Prihaja tudi Šuler
Ljubijankič pa ne bo edini Slovenec v tem klubu. Pogodbo je namreč podpisal branilec Hit Gorice Marko Šuler . V Belgijo se bo odpravil najkasneje poleti, ko mu poteče pogodba v mestu vrtnic, če pa se bosta kluba dogovorila o višini odškodnine, pa se bo to zgodilo že v naslednjih tednih.

Dobra novica za Ljubijankića je, da trener Trond Sollied goji izredno napadalno igro. Le kdo pozna norveškega trenerja bolje kot hrvaški vratar Tomislav Butina , ki je z njim delal v Bruggeu in Atenah. "Zelo sem povezan z njim. Najlepše stvari v klubskem nogometu sem doživel pod njegovim vodstvom. Zelo dobro sva sodelovala, on me je tudi pripeljal v Olympiacos. Zelo ga cenim kot osebo in kot trenerja," o Solliedu meni Butina, o njegovi nogometni filozofiji pa pravi: "Samo napad! Vedno igra v sistemu 4-3-3, ne glede na to, koga trenira. Vedno igra s tremi napadalci." In kakšen je kot trener? "Je strogi profesionalec. Ne govori veliko. Zanj govorijo dejanja. Kjerkoli je bil, je pustil dober vtis in dobre rezultate," še pravi Butina.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.