Šport > Nogomet
60 ogledov

Polne roke dela za disciplinskega sodnika

NK Olimpija NK Maribor Anže Petkovšek
Slovenski državni prvak Maribor bo moral plačati 9600 evrov denarne kazni. Denarnico bo odprla tudi Olimpija, ki so jo navijači oškodovali za 4000 evrov.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel tudi v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije veliko dela, spet pa bosta največji kazni plačala kluba iz Maribora in Ljubljane. Aktualni državni prvaki bodo plačali kar 9600 evrov kazni, Ljubljančani pa 4000.

Mariborski klub si je visoko kazen spet zaslužil zaradi nešportnega in neprimernega vedenja svojih navijačev, ki so v zadnjem krogu državnega prvenstva množično prižigali bakle na tribuni, nato pa so jih metali na igralno površino in s tem povzročili prekinitev tekme. Prav tako so bakle prižigali na igrišču po koncu tekme, vzrok za visoko kazen pa je tudi v žaljivem vzklikanju, množičnem vdoru v ograjeni del igrišča in na igrišče ter predkaznovanost mariborskega kluba.

Disciplinski sodnik je ljubljansko Olimpijo kaznoval zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, uporabe pirotehničnih sredstev, žaljivega vzklikanja, množičnega vdora na igrišče, prav tako pa je tudi v tem primeru šlo za predkaznovanost.

Gruborju tekma prepovedi

Z eno tekmo prepovedi opravljanja svoje naloge je bil kaznovan trener Aluminija Slobodan Grubor, zaradi šestih rumenih kartonov na eni tekmi bodo morale Radomlje plačati 360 evrov kazni, s 300 evri pa je kaznovano tudi Krško, ker je na zadnji tekmi državnega prvenstva v Ljubljani nastopilo brez prisotnosti glavnega trenerja, medtem ko se je postopek proti velenjskemu Rudarju zaradi podobnega razloga ustavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.