Šport > Nogomet
19 ogledov

Polni plen gostov

Slovenski prvoligaši so odigrali srečanja 10. kola. Žurnal24 main
Nogometaši v PrviLigi Telekom so odigrali srečanja 10. kola. Vsa srečanja so dobili gostje, najbolj pa bo zagotovo odmeval novi poraz Maribora, ki ga je v Ljudskem vrtu premagala Drava.

Maloštevilni gledalci v Domžalah, bilo jih je okoli 500, so videli razgibano in zadetkov polno srečanje. Gorica se je na začetku osredotočila na obrambo in prvi polčas dobila z zadetkom nekdanjega reprezentanta Milana Osterca. Državni prvaki so v drugem delu ekspresno dosegli dva zadetka in zdelo se je, da je upov Gorice konec. Vendar so varovanci trenerja Darka Milaniča že dve minuti kasneje prišli do izenačenja, ko je po podaji Osterca zadel Enes Demirović. Osterc je zmago svojemu moštvu prinesel v 74. minuti, ko je pobegnil domžalski obrambi in vrataja Dejana Nemca še tretjič prisilil v kapitulacijo.

Maribor
je po bolečem porazu s Celjem v prejšnjem kolu še drugič zapored izgubil doma. Tokrat ga je v Ljudskem vrtu premagala Drava, ki je pred tem kolom štirikrat zapored izgubila. Še naprej zmagujejo Celjani in izgublja Livar. Celje je v Ajdovščini ponovno odlično vodil mladi Nejc Pečnik, ki je prvi zadetek dosegel in drugega pripravil. V Ivančni Gorici nova katastrofa Livarja, ki ga je "povozil" visokoleteči Koper.

Po porazu Domžal so prvo mesto na lestvici prevzeli Celjani, ki imajo enako število točk kot Koper, a boljšo razliko v zadetkih.

PrvaLiga, 10. kolo:
Maribor : Drava: 1:3 (0:2)
Čadikovski (74); Drevenšek (20/11-m), Kmetec (23), Kelenc (50)

Nafta : Interblock: 1:3 (1:2)
Lunder (26); Rakovič (14), Jolić (39), Gerič (90)
RK: Jolić (45/Interblock)

Primorje : MIK CM Celje: 0:2 (0:0)
Pečnik (69), Puc (87)

Livar : Koper 1:6 (0:4)
Kremenovič (54); Mejač (14), Jukan (22), Volaš (33), Plut (36), Ibeji (52), Vidovič (88)

Domžale : Gorica 2:3 (0:1)
Zahora (52/11-m), Ljubijankič (56); Osterc (45, 74), Demirović (58)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.