Šport > Nogomet
325 ogledov

Pomembna, a težka zmaga za Olimpijo, nove tri točke tudi za Celjane

Olimpija Profimedia
Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1). Mura - Celje 1:3 (1:2).

Obračun v Rogaški Slatini je že pred dvobojem obetal veliko, nenazadnje je bila osmouvrščena Rogaška brez poraza na zadnjih šestih ligaških tekmah, drugouvrščena Olimpija pa spomladi sploh še ni poznala poraza. Za slednjo to velja tudi po tem obračunu, na katerem je eno glavnih vlog opravil Raul Florucz z golom in dvema podajama.

Slatinčani so konkretneje začeli tekmo in na začetku šeste minute je Patrik Mijić, ki zaradi dobrih predstav v spomladanskem delu žanje kar nekaj zanimanja za svoje usluge pri najboljših slovenskih klubih, vključno z Olimpijo, za malo zgrešil iz bližine.

Olimpija, pri kateri se je v vrata po pol leta okrevanja po poškodbi vrnil Matevž Vidovšek, je počasi začenjala prevzemati pobudo, prvič pa nekoliko resneje zagrozila po 15 minutah in previsokem poskusu Dioga Pinta.

V 33. minuti je Mijić, ki je spomladi dosegel šest ligaških golov, prišel pred Vidovška, a je bil slednji uspešnejši, napadalec Rogaške pa je bil pred tem tudi v prepovedanem položaju.

Ni pa bil Oliver Kregar v 44. minuti, ko je prejel povratno žogo Gala Kureža na 15 metrov, od tam pa je Kregar z nizkim strelom matiral Vidovška, ki mu je žoga pod telesom ušla v mrežo.

V sodniškem dodatku si je novo napako v obrambi zeleno-belih privoščil Mateo Karamatić, nakar je Alen Korošec stekel v protinapad, oddal žogo do Kureža, a je ta zadel le okvir gola ob poskusu strela pod prečko. Kazen je sledila takoj zatem, Raul Florucz je namreč v naslednjem napadu izid poravnal na 1:1, tudi z nizkim strelom s 15 metrov.

Ljubljančani so imeli v uvodu drugega dela hitro dve polpriložnosti, v 49. pa so tudi povedli. Po prostem strelu Florucza z leve strani je Jorge Silva s peto iz bližine ugnal Ajdina Mulaliča za 2:1.

Že v 52. pa je Alen Korošec znova poskrbel za izenačenje, ko je po odbiti žogi po kotu streljal s 15 metrov malce z desne in zadel v bližnji zgornji kot ljubljanski vrat.

Sledilo je obdobje brez posebnih nevarnosti za enega ali drugega vratarja, terensko pobudo pa je imela gostujoča zasedba Zorana Zeljkovića. Ta je v 80. minuti tudi povedla, Florucz je z desne strani žogo poslal do Admirja Bristrića, ta pa je matiral Mulalića za končnih 3:2.

Rogaška bo v 30. krogu v sredo gostovala pri Domžalah, Olimpija pa bo gostila Radomlje.

Mura - Celje 1:3 (1:2)

Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2). 

Celjani so tudi na gostovanju v Murski Soboti opravili delo po pričakovanjih, po dokaj izenačenem prvem polčasu so prevladovali v drugem, in zanesljivo drvijo proti svojemu drugemu naslovu prvaka. Celjska zasedba je še šestič zapovrstjo premagala Muro, v kateri je bil v ekipi po dolgem okrevanju po poškodbi spet Kai Cipot. Celje ima pred najbližjo zasledovalko Olimpijo deset točk naskoka, Mura ostaja šesta.

Celjani so imeli že v tretji minuti lepo priložnost za vodstvo, ko je iz ugodnega položaja po kotu zgrešil Rolando Aarons, v peti pa so po novem kotu spet bili blizu zadetku, ko je Aljoša Matko spretno prišel do strela iz bližine, vendar zadel vratnico.

Čeprav so izbranci Damirja Krznarja silovito začeli, pa so Sobočani povedli po protinapadu v sedmi minuti. Mark Zabukovnik je slabo podal žogo na sredini, do nje je prišel Robert Čakš in jo ob neodločni družbi treh celjskih čuvajev peljal praktično do kazenskega prostora, z 20 metrov je streljal, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo.

Celjani so v živahnem začetku zagrozili še v 12. minuti prek Jegorja Pruceva, a je tudi Mura v naslednjih minutah opozorila, da bo v odprtem boju še kako nevarna. Toda naslednji je zadel nekdanji član Mure Žan Karničnik, Celju je priigral izenačenje z izjemnim strelom z 20 metrov pod prečko.

Luka Turudija je pri črno-belih v 30. minuti z glavo meril previsoko, na drugi strani je iz še lepšega položaja malce čez gol meril Denis Popović, natančnejši pa je bil Damjan Vuklišević v 42. minuti, ko je zadel z glavo po Popovićevi podaji iz kota z desne strani.

Mura je odločno začela tudi drugi polčas, vendar jo je hitro umiril nov zadetek Celja. Po novi Popovićevi podaji, takrat z leve strani, je z glavo zadel Aljoša Matko in dosegel svoj 14. gol sezone, s katerim je prvi strelec lige.

Zabukovnik je bil v 59. minuti zelo blizu zadetku po strelu z 20 metrov, ko je zadel vratnico, pozneje pa je Celje nadziralo dogajanje in ni dovolilo kakšnih pretresov. Domači strateg Tonči Žlogar je z menjavami predvsem v napadalnem delu poskusil rešiti, kar se je rešiti dalo, a je širok celjski kader imel odgovore na vse in brez posebnih težav pripeljal tekmo do zanj srečnega konca.

Tik pred koncem pa je Luka Menalo pri Celju povsem izgubil živce ob provokaciji Learda Sadriuja, odrinil domačega nogometaša, zaradi tega je dobil tudi rdeči karton.

Mura bo v 30. krogu v torek gostovala v Mariboru, Celje pa bo dan pozneje gostilo Bravo.

Kalcer Radomlje - Koper 1:1 (0:0)

Nogometaši Kalcerja Radomelj in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Obračun v Domžalah, kjer igrajo svoje domače tekme Radomljani, je bil pomemben predvsem zanje. V želji po boljših izidih v boju za obstanek so pred dnevi tudi prekinili sodelovanje z Oliverjem Bogatinovom, ki pa je danes vodil tekmeca iz Kopra, kjer je zamenjal Aleksandra Radosavljevića.

Mlinarji pa so tokrat igrali pod vodstvom Luke Žinka in se po zaslugi zadetka v sodniškem dodatku veselili točke. Kljub tej ostajajo na zadnjem mestu, Koper pa je precej trdno v sredini lestvice.

Po mirnem uvodu tekme so v 11. minuti prvi malce resneje zagrozili Radomljani, vendar je Nino Kukovec žogo z glavo poslal čez gol. Nevarnejši je bil Bede Osuji v 20. minuti, ko je iz bližine poskusil z glavo, a tudi on zgrešil cilj.

Madžid Šošić je v 29. minuti poskusil s prostega strela, vendar Jan Koprivec ni imel težkega dela, le nekaj sekund pozneje pa je Darly N'Landu poskusil z 18 metrov, a je zadel vratnico, tudi ob rahlem Koprivčevem posredovanju.

V uvodu drugega polčasa je Matej Malenšek zadel prečko, a je imel ob tem strelu/podaji Koprivec bolj ali manj vse pod nadzorom. Nadaljevanje je bilo spet mirnejše, kar zadeva nevarne akcije, stratega pa sta z menjavami poskusila doseči želeno.

V 73. minuti so se želje začele izpolnjevati Kopru, ko je Slavko Vinčić pokazal na belo piko, ko je Timothe Nkada z volejem v roko zadel Vicka Ševlja. Prav Nkada je nato izvedel enajstmetrovko in bil pri tem uspešen.

Radomljanom tudi po prejetem golu ni uspelo posebej ogroziti tekmečevega vratarja, čeprav so v zadnjih minutah pritisnili in pošiljali številne podaje v kazenski prostor, a te praviloma niso našle pravega naslovnika.

V 91. pa ga ena vendarle je. Dejan Vokić je z desne strani izvedel prosti strel, Gaber Dobrovoljc pa je z glavo zadel za končnih 1:1.

Radomlje bodo v 30. krogu v sredo gostovale pri Olimpiji, Koper pa bo dan pozneje gostil Aluminij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.