Šport > Nogomet
43 ogledov

Pomočnik selektorja BiH izbil dva zoba Grku

Kostas Manolas, Edin Džeko
Kvalifiklacijsko tekmo v zenici med Bosno in Hercegovino ter Grčijo je zaznamoval tudi pretep.

Bosna in Hercegovina ter Grčija sta se v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomerili v Zenici, tekma pa se je končala brez zadetkov. Če so gledalci med dvobojem videli zelo malo akcije, pa je bilo precej bolj zanimivo po zadnjem sodnikovem žvižgu, ko so si člani obeh reprezentanc skočili v lase.

"Dva naša igralca sta končala v bolnišnici," je po spopadu dejal selektor BiH Mehmed Baždarević. Do pretepa je sicer prišlo po sporu Edina Džeka in Kostasa Manolasa, ki sta sicer večji del leta preživela v istih hotelih, avtobusih, stadionih, saj sta oba člana Rome.

V obračunavanju jo je sicer najbolj skupil nogometaš Olympiacosa Yannis Gianniotas, ki mu je Baždarevićev pomočnik Stephane Gilli z boksarskim udarcem izbil dva zoba. "Za to mora biti kaznovan," pravijo v grški nogometni zvezi.

Incidenti pa niso bili le na igrišču, ampak tudi na tribunah. Domači navijači so hoteli obračunati z grškimi, a je resnejši navijaški stik preprečila policija. Ta pa ni mogla preprečiti glasnega žvižganja grški himni. Žvižgi naj bi bili vračilo za incidente na prvi medsebojni tekmi v Pireju, kjer so domači navijači poskušali napasti gostujoče, na tribunah pa tudi razvili transparent Nož, žica, Srebrenica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.