Šport > Nogomet
37 ogledov

Ponižal Mato pred navijači in družino

juan mata Youtube
Portgalski strateg José Mourinho je znova vrgel senco dvoma na prihodnost Juana Mate v dresu Manchester Uniteda.

Rdeči vragi so na tekmi angleškega superpokala (Community Shield) premagali Leicester City in se dokopali do prve lovorike v sezoni.

Na tekmi je zaigral tudi napadalni vezist Juan Mata, ki je v 63. minuti zamenjal strelca prvega zadetka Jesseja Lindgarda. Čeprav je v igro vstopil šele po dobri uri igre, pa ga je Mourinho še pred zadnjim sodniškim piskom potegnil na klop. 

Odločitev je privzdignila marsikatero obrv, saj Mourinho in Mata že pri Chelseaju nista našla skupnega jezika. Španec je po vrnitvi portugalskega stratega na Stamford Bridge pogosto sedel na klopi in vse kaže, da ga na Old Traffordu čaka podobna usoda. Mata je po vsega pol ure igre spet sedel na klop, zamenjal ga je Henrikh Mkhitaryan.

Mourinho pojasnil svoje razloge

Gre za novo epizodo v turbulentnem odnosu med nogometašem in trenerjem, čeprav je Mourinho po tekmi zanikal, da je bila njegova odločitev osebne narave. Kot je pojasnil, je za obrambo proti nogometašem aktualnega prvaka potreboval višino, zato menjava Marouaneja Fellainija oziroma Zlatana Ibrahimovića ni prišla v pošev. 

''Naredil sem nekaj, kar ni bilo lepo, in sicer sem zamenjal Mato v zadnji minuti. Zdaj razume, kaj sem želel narediti. Vse je v redu. Nisem mogel menjati Fellainija ali Ibro,'' je povedal Mourinho in dodal, da je Leicester poskušal z dolgimi žogami, zato je stavil na višje nogometaše. ''Pravila dovoljujejo šest menjav. Jaz sem jih opravil pet in želel sem prekiniti tekmo,'' je dodal trener Uniteda.

Mata z odločitvijo nedvomno ni bil zadovoljen, kar je ob robu igrišča zaupal pomočniku trenerja Ruiju Farii. Mourinho je to opazil in se odpravil v smeri nogometaša, da bi mu pojasnil svoje stališče. Mata, kot kaže, ni mogel verjeti svojim ušesom in se je pojasnilu, da je moral z igrišča, ker je premajhen, le nasmejal.

''Tega ne narediš, razen če želiš poslati sporočilo. Osramotil ga je pred navijači in družino,'' je prepričan nekdanji vezist Liverpoola, Tottenhama in Fulhama, danes pa nogometni strokovni komentator Danny Murphy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.