Šport > Nogomet
24 ogledov

Ponižani Mourinho se je spravil nad Conteja

mourinho conte you tube Youtube
Portugalski strateg José Mourinho je ob vrnitvi na Stamford Bridge utrpel enega najhujših porazov v njegovi karieri. Trener rdečih vragovh je bil po tekmi kritičen do domačega stratega Antonia Conteja.

Nekdanji italijanski selektor Antonio Conte je na zelenici londonskega Stamford Bridgea izzval bes trenerja Manchester Uniteda Joséja Mourinha. Chelsea je v devetem krogu Premier League pred domačimi gledalci ponižal rdeče vrage (4:0) in najtrofejnejšega trenerja v zgodovini modrega kluba.
Mourinho, ki je Chelsea vodil med leti 2004 in 2007 ter 2013 in 2015, je proti nekdanji ekipi zabeležil najhujši poraz po letu 2010. Zlatan Ibrahimović je moral priznati najhujši poraz po letu 2000, Paul Pogba pa je vpisal celo najhujši poraz v karieri.

Chelsea je v prvi minuti srečanja v vodstvo popeljal Pedro, dvajset minut kasneje pa je prednost podvojil Gary Cahill. Eden Hazard je po dobri uri igre povišal na tri gole razlike, končni izid pa je v 70. minuti postavil N'Golo Kante.

Četrtemu zadetku Chelseaja je sledilo huronsko slavje domače klopi, Antonio Conte pa je začel navijače spodbujati, naj podprejo izjemno predstavo njegovih varovancev. S tem je razjezil Mourinha, ki se je odločil, da mu bo po zadnjem sodniškem pisku napel nekaj krepkih.

Portugalec je s kolegom na klopi Chelseaja spregovoril v italijanščini in mu očital, da ga je s svojim vedenjem želel ponižati. ''To se počne pri 1:0, ne pa 4:0,'' besede gostujočega stratega prenašajo svetovni mediji. Conte je v pogovoru z novinarji branil svojo reakcijo ob robu igrišča.

''Jaz sem bil nogometaš. Vem, kakšen je občutek, ko zadaneš. Navijačem sem rekel, naj zaploskajo ekipi, saj si je to zaslužila. Vedno sem spotoštoval Manchester United. Nič se ni zgodilo. Ničesar nisem naredil, da bi ponižal Mourinha. Prav je bilo, da sem pozval navijače. Takrat sem slišal le navijače Manchester Uniteda, zato sem jih pozval, naj zaploskajo. To je normalno,'' je povedal Conte.

Mourinho na tiskovni konferenci ni želel komentirati, kaj se je zgodilo po koncu tekme. ''Saj me poznate. Jaz govorim s Contejem, ne z vami. Veste, da ne bom delil stvari, ki jih ne želim deliti. To je bilo med mano in Antoniem,'' je bil jasen trener rdečih vragov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.